Wat is een Adviseur Natuur

Lees hier alles over het beroep van een Adviseur Natuur. 

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Adviseur Natuur

Een Adviseur Natuur zoekt de balans tussen de natuurwaarden en de economie en weet deze te vertalen naar concrete adviezen.

Wat betekent Natuur?

Natuur is een overkoepeld woord voor alles wat met flora en fauna te maken heeft. Werkzaam in dit gebied betekent dat je de relatie tussen planten, dieren en de omgeving onderzoekt zodat er inzicht is in de bestaande ecosystemen die bijdragen aan het behoud van de natuur.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Adviseur Natuur?

Je adviseert op diverse ecologische gebieden, denk bijvoorbeeld aan het stikstofbeleid, inrichting groenruimtes, infrastructuur, waterkwaliteit of klimaatadaptie. Je houdt hierbij rekening met de wet- en regelgeving en omgevingsmanagement zonder de economische haalbaarheid uit het oog te verliezen. Je denkt mee over duurzaamheid, ecologisch beleid en uitvoering daarvan. Je beschikt over actuele vakkennis en bent op de hoogte van de ontwikkelingen en informatievoorzieningen op het gebeid van natuur. Je leidt projecten in goede banen en bent sparringpartner van de betrokken stakeholders.

Welke opleiding moet een Adviseur Natuur volgen?

Voor deze functie heb je een gerelateerde hbo- of academische opleiding afgerond, te denken aan o.a. Bos- en Natuurbeheer, Fysische geografie, milieuwetenschappen, Aquatische ecologie. Afhankelijk van de richting zijn dit voltijd of deeltijd hbo- of wo-opleidingen. Je beschikt over een ecologische specialisatie, zoals bijvoorbeeld Toegepaste ecologie, Landschapsecologie, Biodiversiteit of een andere relevante toepassing.

Wat verdient iemand?

De salariëring is afhankelijk van veel factoren, zoals opleiding, werkervaring, expertise en functieomschrijving. Een Ondersteunend adviseur verdient minder dan een Senior-adviseur.  Ook zit er een verschil in een vast dienstverband en een freelance opdracht. Het salaris bij een fulltime functie varieert tussen de €2200 en de €5250 op maandbasis. Het freelance uurtarief is afhankelijk van de complexiteit van de opdracht.

Bekijk ook:

Plaats een Vacature

Plaats een vacature of opdracht in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recruiter nodig?

Heb je meer hulp nodig bij het invullen van meerdere duurzame vacatures? Bekijk de mogelijkheden tot het inhuren van één van onze recruiters!

Plaats een Vacature in ons netwerk! 

Vacature Plaatsing

Plaats een standaard vacature voor het vinden van een nieuwe collega! 

€275,-

Per vacature plaatsing

Spotlight Vacature

Optimaal gebruik maken van Sustainablejobs.nl. 

€375,-

Per vacature plaatsing

Jaarlidmaatschap

Onbeperkt publiceren (via automatische koppeling). 

€1250,-

Per jaar