Het team van Sustainablejobs.nl heeft op basis van alle bijbanen op ons platform een top tien gemaakt. In de top 10 van de meest populaire bijbanen op Sustainablejobs.nl gaan wij in op alle bijbanen en de verdiensten die hierbij horen.

Lees ook ons artikel over de best betaalde banen in de duurzaamheid op het internationale platform van Sustainablejobs.com.

Groeiend aantal duurzame bedrijven is op zoek naar studenten en stagiaires.

Een groot deel van de doelgroep van Sustainablejobs.nl zijn studenten die op parttime basis aan de slag willen binnen de duurzaamheid. Dit merken wij ook aan de bedrijven die vacatures posten bij Sustainablejobs.nl. We zien namelijk steeds meer sustainability stages en parttime bijbanen op ons platform. De reden hiervan is tweeledig. Allereerst is het zo dat er steeds meer bedrijven bijkomen die een positieve impact proberen te maken. Daarnaast kiezen bedrijven door personeelstekort steeds vaker voor studenten om fulltime vacatures, door twee parttime studenten op te laten vullen. Dit biedt natuurlijk een uitgelezen kans voor studenten die aan de slag willen binnen de sustainability. Lees verder voor de top 10 van de meest populaire bijbanen op Sustainablejobs.nl

 

Dit zijn een aantal bedrijven binnen de sustainability die studenten zoeken

Op basis van de vacature plaatsingen op Sustainablejobs.nl hebben wij een lijstje gemaakt van de meest aantrekkelijke bedrijven die bijbanen aanbieden.

The Next Closet

The Next Closet is een online platform voor vintage en tweedehands designerkleding. Eén van de grootste oorzaken van materiaalverspilling is te vinden in jouw en mijn kledingkast. We kopen teveel kleding die we later vaak onterecht weer weggooien. Dit terwijl er vaak nog iemand blij mee te maken is. The Next Closet geeft consumenten de kans om gebruikte kleding te verkopen en een tweede leven te schenken. Bekijk de laatste vacatures van The Next Closet op hun website. The Next Closet is geregeld op zoek naar stagiaires én parttime studenten voor verschillende rollen binnen de organisatie.

Climate Strategies

Deze organisatie genaamd Climate Strategies is een internationale, non-for-profit research netwerk met een groot netwerk van onderzoekers en wetenschappers binnen de duurzaamheid. Climate Strategies heeft een groot aantal stage plaatsen en bijbanen voor studenten beschikbaar. Ze zoeken via Sustainablejobs.nl ook in Nederland naar nieuwe talenten. Bekijk op de website van Climate Strategies alle recente vacatures.

Sustainablejobs.nl

Sustainablejobs.nl. richt zich op vacatures en freelance opdrachten met een modern karakter. Een groot deel van de vacatures zijn van bedrijven die actief een bijdrage proberen te leveren aan een duurzame toekomst. Wij zijn voor het kantoor in Den Haag én Veldhoven altijd op zoek naar studenten op parttime basis. Voor o.a. vacatures op social media vlak, sales, digital marketing, content marketing én webdesign.

Naïf

Naïf Care is een e-commerce bedrijf die opereert vanuit o.a. Scheveningen met als doel om natuurlijke verzorgingsproducten toegankelijker te maken voor consumenten. Binnen Naïf Care zijn verschillende vacatures te vinden zoals stages en bijbanen. Waaronder customer support, sales trainees en online marketing. Bekijk hier alle recente vacatures van Naïf Care.

 

Aan de slag binnen de sustainability? Dit is wat je moet doen.

De reden dat bedrijven voor studenten kiezen heeft in veel gevallen een belangrijke reden. En dat is dat bedrijven iemand zoeken met een specifieke skill waarvoor ze geen fulltimer kunnen aannemen. Er liggen dan werkzaamheden die je alleen met een specifieke skillset kan uitvoeren. Vaak zijn dit werkzaamheden bijvoorbeeld een WordPress website, Shopify store, grafische vormgeving in Illustrator, Photoshop of Canva of basis webdesign skills zoals html, css en een beetje Javascript.

Je kan hiervoor soms al vanaf €25,00 online cursussen volgen. Deze cursussen duren vaak tussen de 8 en 40 uur. Waarna je vaak in staat bent om volledig zelfstandig te werken met bepaalde software of skills.

Dit zijn skills die je met een online cursus en een goede iPhone of Macbook binnen soms twee tot drie weken helemaal onder de knie kan krijgen. Daarnaast is het voor bedrijven interessant dat studenten niet fulltime beschikbaar zijn. Want de werkzaamheden die hierboven staan beschreven zijn vaak voor maar een paar uur tot paar dagen per week. Daarvoor is het voor een bedrijf niet interessant om er een fulltimer voor in te huren.

 

Wat kan je verdienen binnen een duurzame bijbaan?

Salarissen kunnen natuurlijk flink uiteen lopen. Maar ben je bekend met één van de bovenstaande skills? Denk dan aan een salaris van tussen de €12,50 én €17,50 per uur.