Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Projectleider Warmtetransitie

Een Projectleider Warmtetransitie geeft zowel inhoudelijk als beleidsmatig uitvoering aan de totstandkoming van een of meerdere de warmtetransvisie-projecten.

Wat betekent warmtetransitie?

Warmtetransitie is de overgang van aardgasverbruik naar duurzame alternatieven met als doel om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Projectleider Warmtetransitie?

Een Projectleider Warmtetransitie geeft vorm aan transitieprojecten naar fossielvrije warmtebronnen. Je stuurt een projectteam aan waarbij kwaliteit, risicoanalyse, budgettering en het behalen van de doelstellingen een sleutelrol spelen. Je bent verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement. Je denkt mee over het bestuurlijke proces en de besluitvorming. Je houdt nieuwe initiatieven voor fossielvrije warmte, zoals geothermiebronnen goed in de gaten en weet slim in te spelen op deze ontwikkelingen. Je houdt je bezig met de organisatie van de warmteketen, van productie tot levering. Je weet de belangen van de werk/opdrachtgever goed te behartigen. Je bent gesprekspartner voor de betrokken stakeholders, denk hierbij aan bijvoorbeeld energiecoöperaties, woningcorporaties, investeerders, provincies en andere gemeentes.

Welke opleiding moet een Projectleider Warmtetransitie volgen?

Voor deze functie heb je een hbo- of universitaire opleiding afgerond in een relevante richting zoals duurzaamheid, civiele techniek of energietransitie. Je beschikt over actuele kennis van warmtetransitie en je hebt ervaring op het gebied van projectmanagement. Bestuurlijke ervaring is afhankelijk van de werkgever en functie een pre of een must.

Wat verdient iemand?

De salariëring is afhankelijk van opleiding, werkervaring, dienstverband en functieomschrijving. Ook zijn er zowel junior- als seniorposities. Het salaris bij een fulltime functie varieert tussen de €2500 en de €5750 bruto per maand. Het freelance uurtarief is afhankelijk van de complexiteit van de opdracht en gevraagde expertise en varieert tussen €45,00 en €150,00 per uur.