Ruimtelijk Adviseur

Lees hier alles over het beroep van een Adviseur Ruimtelijk. 

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Ruimtelijk Adviseur

Een Ruimtelijk Adviseur is aanspreekpunt op het gebied van de ruimtelijke ordening. Je beoordeelt en coördineert aanvragen, vergunningen, bestemmingsplannen en procedures op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen.

Wat betekent ruimtelijke ordening?

Met ruimtelijke ordening wordt het proces bedoeld om de leefruimte planmatig te benutten binnen de geldende wet- en regelgeving. Hierbij spelen de individuele en gemeenschappelijke belangen een grote rol.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Ruimtelijk Adviseur?

Als Ruimtelijk Adviseur ontwikkel, adviseer en begeleid je over ruimtelijke vraagstukken en houdt hierbij rekening met de maatschappelijke en politieke impact.  Je bent belast met de voorbereiding, begeleiding en planologische procedures. Je weet de duurzame ambities om te zetten in ontwerpen en ziet toe op de realisatie hiervan. Je anticipeert op nieuwe regelgeving en schrijft afgestemde adviezen. Je bent de schakel tussen beleid en uitvoering. Je bent bekend met het omgevingsrecht Je hebt een passie voor (complexe) binnenstedelijke en infrastructurele vraagstukken. Je bedenkt creatieve oplossingen die haalbaar en realistisch zijn en draagt bij aan integrale adviezen op diverse gebieden zoals infrastructuur, planologie, energietransities, inrichting van openbare ruimte, klimaatadaptie en bodemvraagstukken.

Welke opleiding moet een Ruimtelijk Adviseur volgen?

Voor deze functie heb je een gerelateerde hbo- of academische opleiding afgerond, bijvoorbeeld Civiele techniek, Bouwkunde, Bouwmanagement, Planologie of Milieukunde.

Ook beschik je over werkervaring op het gebied van regelgeving, ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening en behandeling van aanvragen omgevingsvergunningen. Vaak is ervaring binnen een politiek bestuurlijke organisatie een pre.

Wat verdient iemand?

De salariëring is afhankelijk van diverse factoren, zoals opleiding, werkervaring, functieomschrijving en de branche waarin je werkzaam bent. Het salaris bij een fulltime functie varieert tussen de €3500 en de €5500 bruto per maand. Het freelance uurtarief is afhankelijk van de complexiteit van de opdracht, expertise en of het een publieke of private organisatie betreft. De tarieven variëren tussen €65,00 en €130,00 per uur.

Aan de slag in de duurzaamheid?

Wil jij aan het werk in de duurzaamheid? Bekijk dan het complete overzicht van alle duurzame vacatures. Vragen over een vacature, freelance opdracht of stage? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Plaats een Vacature

Plaats een vacature of opdracht in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recruiter nodig?

Heb je meer hulp nodig bij het invullen van meerdere duurzame vacatures? Bekijk de mogelijkheden tot het inhuren van één van onze recruiters!

Plaats een Vacature in ons netwerk! 

Vacature Plaatsing

Plaats een standaard vacature voor het vinden van een nieuwe collega! 

€275,-

Per vacature plaatsing

Spotlight Vacature

Optimaal gebruik maken van Sustainablejobs.nl. 

€375,-

Per vacature plaatsing

Jaarlidmaatschap

Onbeperkt publiceren (via automatische koppeling). 

€1250,-

Per jaar