Wat is een System Engineer?

Lees hier alles over het werk van een System Engineer Duurzaamheid. 

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een System Engineer

Een System Engineer is (mede) verantwoordelijk voor het optimaal inrichten en functioneren van de infrastructuur. Je beheert, professionaliseert, beveiligt en optimaliseert de geautomatiseerde omgevingen.

Wat betekent systems engineering?

Systems engineering richt zich op het ontwerpen, integreren en beheren van complexe IT-systemen. Het zorgt ervoor dat alle bedrijfs- en managementaspecten van technische systemen tot een succesvolle realisatie komen.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een System Engineer?

Een System Engineer is (mede) verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren en uitvoeren van verschillende projecten op het gebied van informatiebeveiliging en integratie van de geïnstalleerde systemen. Afhankelijk van de functie geef je technische richting aan IT-ondersteuners. Je kan netwerken of systemen ontwerpen, inrichten, testen en desgevraagd onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Je configureert de technische specificaties van een besturingssystemen, applicatiesoftware en systeembeheer tools. Je zorgt voor functionele en acceptatietests hiervan. Je geeft technisch en inhoudelijk advies ten aanzien van verbeteringsmogelijkheden.

Welke opleiding moet een System Engineer volgen?

Als System Engineer heb je een afgeronde hbo-opleiding in een technische en/ of bedrijfseconomische richting. Afhankelijk van de organisatie en de functie kan er ook een master worden vereist in Computerwetenschappen, Informatica, Software-engineering of in aanverwante technische gebieden.

Ervaring met scrum en agile kan een pre zijn en in sommige gevallen een must. 

Wat verdient iemand?

Binnen de rol van System Engineer lopen de salarissen en freelance tarieven ver uiteen. Dit is van veel aspecten afhankelijk zoals de grootte van de organisatie, het IT-team, functieomschrijving en arbeidstijd. Binnen een fulltime dienstverband kan het salaris starten bij €2700 en uitlopen tot €5000 bruto per maand. Bij een freelance opdracht kan het tarief verschillen van €45,- per uur tot €95,- per uur, mede afhankelijk van de complexiteit van de opdracht.

Aan de slag in de duurzaamheid?

Wil jij aan het werk in de duurzaamheid? Bekijk dan het complete overzicht van alle duurzame vacatures. Vragen over een vacature, freelance opdracht of stage? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bekijk ook:

Plaats een Vacature

Plaats een vacature of opdracht in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recruiter nodig?

Heb je meer hulp nodig bij het invullen van meerdere duurzame vacatures? Bekijk de mogelijkheden tot het inhuren van één van onze recruiters!

Plaats een Vacature in ons netwerk! 

Vacature Plaatsing

Plaats een standaard vacature voor het vinden van een nieuwe collega! 

€275,-

Per vacature plaatsing

Spotlight Vacature

Optimaal gebruik maken van Sustainablejobs.nl. 

€375,-

Per vacature plaatsing

Jaarlidmaatschap

Onbeperkt publiceren (via automatische koppeling). 

€1250,-

Per jaar