Duurzame Banen vinden

Waar kan je in 2022 banen in de duurzaamheid vinden?

Ben je op zoek naar een baan in de duurzaamheid? Wij deden voor jou een zoektocht door ons netwerk, en over het internet. Op basis hiervan hebben wij een artikel geschreven met onze bevindingen. Vragen over deze lijst, of wil je in contact komen met één van de loopbaan coaches die hieronder worden genoemd? Neem dan even contact met ons op via de support e-mail.

Hoe kan je een baan in de duurzaamheid vinden?

Wanneer je op zoek bent naar een baan in de duurzaamheid, dan zijn er een paar zaken die jou in je zoektocht kunnen helpen. Allereerst zijn er vacaturebanken. Die gaan we hieronder verder opsommen en toelichten. Daarnaast zijn er loopbaan coaches die loopbaan begeleiding aanbieden. Ook hiervoor hebben wij drie namen waarmee we jou in contact kunnen brengen. En als laatst zijn er een aantal bedrijven die actief zijn in de duurzaamheid. Wij zullen een aantal leuke bedrijven uitlichten en iets vertellen over de vacatures.

Duurzame Vacaturebanken

Er zijn een paar websites en platformen om in de gaten te houden. Om te beginnen zijn er in Nederland de volgende websites om te bezoeken:

  1. Greenjobs.nl
  2. Duurzame Vacaturebank
  3. Duurzaam Ondernemen

Greenjobs.nl:

Als duurzame vacaturebank is Greenjobs.nl het grootste platform in Nederland. Op Greenjobs.nl kan je eenvoudig een vacature alert instellen zodat jij op de hoogte blijft, wanneer jouw gewenste vacature online komt. Op Greenjobs.nl zijn o.a. vacatures te vinden van Pieter Pot en de Volksbank. Ben je op zoek naar een baan, freelance opdracht of stage in de duurzaamheid? Dan raden we je van harte aan om Greenjobs.nl te bezoeken, en te solliciteren op één van hun vacatures.

Duurzame Vacaturebank

De Duurzame Vacaturebank is nog steeds goed te vinden in de zoekmachines. En ontvangt wekelijks veel vacatures van verschillende grote organisaties. In tegenstelling tot Greenjobs.nl heeft de duurzame vacaturebank de laatste jaren weinig aan vernieuwing gedaan. Desondanks zijn er nog steeds veel vacatures te vinden. Daarom is het een niet te missen website in jouw zoektocht naar een duurzame baan.

Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen (DO) is een content platform gericht op de duurzaamheid. DO is misschien wel het grootste content platform in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Vanwege het enorme dagelijkse verkeer vinden bedrijven het een aantrekkelijk platform om duurzame vacatures en freelance opdrachten te plaatsen. Op de MVO Vacaturebank (zo heet de duurzame vacaturebank van Duurzaam Ondernemen) zijn tal van vacatures en freelance opdrachten te vinden.

Loopbaan begeleiding

Ben je er nog niet helemaal uit of een baan in de duurzaamheid wat voor jou is? Of heb je gewoon geen idee wat je precies in de duurzaamheid zou willen doen? Of zou je het fijn vinden met iemand te praten die jouw competenties en talenten wat beter in kaart kan brengen? Dan zou je zeker eens moeten praten met een loopbaancoach die zich helemaal specialiseert in de duurzaamheid.

Vanuit het netwerk van Sustainablejobs.nl zijn er een aantal loopbaancoaches die wij van harte aanbevelen.

  1. Tessa Dekkers van Groenezet.nl
  2. Marieke Jacobs en Pleuni de Kind van Betekenisbaan.nl
  3. Carin van Holstein van Klik-HR

Tessa Dekkers

Tessa Dekker is eigenaar van de Groene Zet en zet zich actief in voor werkzoekenden, die ze eventueel kan helpen bij het vinden van een baan in de duurzaamheid. De Groene Zet richt zich o.a. op Loopbaanbegeleiding, Sollicitatie Support en Coaching. Tessa is daarnaast ook gespecialiseerd in slaapproblematiek en slaapproblemen. Een veelvoorkomend probleem bij mensen met depressie of burn out. Tessa kan aan de hand van een kennismaking en gesprekken samen met jou een actieplan opzetten. Het uiteindelijke doel daarbij is het behalen van duurzaam werkplezier.

Marieke Jacobs & Pleuni de Kind

Marieke Jacobs en Pleuni de Kind zijn de oprichters van BetekenisBaan en helpen jou richting een impactvolle loopbaan waar je energie en voldoening uithaalt. BetekenisBaan richt zich op professionals die duurzame of maatschappelijke impact willen maken in hun (huidige) werk, maar niet goed weten wat en hoe ze precies willen. Middels een groepsprogramma of één-op-één-begeleiding helpen ze jou om die volgende stap te zetten, zodat je werk gaat doen wat past bij jou én goed is voor de wereld. Voor meer informatie kan je even kijken op de website van Betekenisbaan.nl

Carin van Holstein

Carin en Klik-HR opereert met vanuit Veldhoven (in de buurt van Eindhoven) en geeft maandelijks aan tientallen werknemers en werkzoekenden loopbaanbegeleiding. Klik HR is niet uitsluitend gericht op de duurzaamheid maar heeft een nauwe samenwerking met een groot aantal bedrijven (waaronder Sustainablejobs.nl én Werkze!). Klik HR en Carin van Holstein combineren kennis van de arbeidsmarkt en coaching om mensen te helpen naar de volgende stap in hun carrière.

Direct solliciteren bij bedrijven

Er zijn verschillende bedrijven actief waar je je kan aanmelden. Om vervolgens via een recruiter bemiddelt te worden naar een duurzame baan. Er zijn een aantal verschillende partijen die wij hierin kunnen aanbevelen.

  1. Werkze!
  2. Onze Joost
  3. LEF Green

Werkze!

Sustainablejobs.nl heeft een nauwe samenwerking met het team achter Werkze! Binnen Werkze! richt Maxime Rekkers zich op het bemiddelen van bedrijven in de duurzaamheid en werknemers. Tot de portefeuille van opdrachtgevers behoort een groot netwerk van bedrijven in de duurzaamheid en B-corps. Voor meer informatie over mogelijk interessante vacatures, of een kennismakingsgesprek, kan je contact opnemen met Maxime Rekkers. Maxime is te bereiken via [email protected].

Onze Joost 

Wil je aan de slag in de duurzaamheid en energietransitie? Maar moet je daarvoor een hele ommezwaai maken in jouw carriere? Kijk dan eens naar het platform van Onze Joost. Onze Joost bemiddelt en detacheert mensen naar banen in de duurzaamheid. Maar dat niet alleen. Onze Joost steekt ook tijd en energie in jouw opleiding en skills. Hierdoor wordt je klaargestoomd voor een compleet nieuwe uitdaging in de duurzaamheid. Solliciteren bij Onze Joost? Bekijk dan eens hun website of neem even contact op met Charisse Graafland.

LEF Green

Het team van LEF Green richt zich voornamelijk op bedrijven en opdrachten in de duurzaamheid. Met een nadruk op vaste banen en vacatures is er veel te vinden op het platform van LEF Green.

Solliciteren bij Duurzame Bedrijven?

Bekijk alle duurzame vacatures en freelance opdrachten van Sustainablejobs.nl.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.