[vc_row][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ style=”light” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″][vc_column_text]

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″ css=”.vc_custom_1629787110530{padding-top: 2% !important;padding-right: 2% !important;padding-bottom: 2% !important;padding-left: 2% !important;}”][vc_column_text]

    Maatschappelijke vacatures 

     

    Maatschappelijke vacatures die volledig aansluiten bij wat jij zoekt! Daarvoor ben je hier op het juiste adres. De maatschappelijke vacatures op Sustainablejobs.nl bieden je de mogelijkheid om een maatschappelijke functie te combineren met duurzaamheid. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Lees dan snel verder! 

     

    Maatschappelijk en duurzaam tegelijk?

    Maatschappelijk werk wordt niet snel gekoppeld aan duurzaamheid. Toch vallen deze vacatures onder de noemer duurzaam. ‘Waarom?’, zal je je dan afvragen. Daarop geven wij jou graag antwoord.  

    Sommige openstaande vacatures zijn volledig gericht op duurzaamheid. Bijvoorbeeld de vacature voor medewerker duurzaamheid. Deze staat open bij het bedrijf Familiehulp, dit bedrijf richt zich op verschillende takken van de zorg in België. Door het type bedrijf die de vacature heeft geplaatst, kan de vacature maatschappelijk en duurzaam tegelijk zijn.  

     

    Waarom kiezen voor een maatschappelijke vacature?  

    Waarom wil je een maatschappelijke functie combineren met duurzaamheid? En waarom ga je reageren op maatschappelijke vacatures? Jouw passie ligt bij maatschappelijk werk en/of duurzaamheid. Je hecht waarde aan verbindend werk met mensen. Hoe mooi is het als je deze twee passies met elkaar zou kunnen combineren in een toffe functie?  

    Maatschappelijke functies zijn super dankbaar en personeel is meer dan ooit nodig. Ga elke dag met een lach naar je werk en maak mensen blij! Er zijn ook nog eens super veel mogelijkheden binnen dit vakgebied. Laten we daar eens een kijkje naar nemen.  

     

    Wat is het verschil tussen maatschappelijk en sociaal werk? 

    Een aspect waar vaak verwarring in te vinden is, is het verschil tussen maatschappelijk en sociaal werk. Deze twee functies liggen dicht bij elkaar, maar er zit wel een verschil in. Waar bij sociaal of cultureel werk de nadruk ligt op de sociale verbinding tussen groepen (denk bijvoorbeeld aan een hele wijk of een bepaalde doelgroep), ligt de nadruk bij maatschappelijk werk op de maatschappij in zijn algemeenheid.  

    Maatschappelijke werkers richten zich op wat er aan verandering mogelijk is en het functioneren van cliënten. Sociaal werkers bieden hulp, informatie en advies aan cliënten. Sociaal werkers hebben verschillende rollen.  

    Hieronder kun je lezen wat deze twee functies inhouden. Misschien is een van deze functies wel iets voor jou! 

     

    Maatschappelijke vacatures die passen bij jou! 

    Nu ben je vast benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wat de maatschappelijke vacatures jou te bieden hebben. Maatschappelijk werk is enorm breed en het kan dan ook lastig zijn om erachter te komen welke functie nou echt bij jou past. Om deze reden hebben wij de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.  

     

    Maatschappelijk werker 

    Ten eerste bespreken we de functie als maatschappelijk werker. Als maatschappelijk werker zorg je ervoor dat de volledige maatschappij tot zijn recht komt. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in het verstrekken van informatie, advies of hulp bieden of zoeken naar een oorzaak en oplossing van een liggend probleem.  

    Je bent als maatschappelijk werker dus dagelijks bezig met de actualiteiten en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en/of problemen. Je doet onderzoek hierna en maakt hier vervolgens een rapportage van.  

    Hiernaast bemiddel je tussen verschillende partijen of help je bij een crisisinterventie. Je verleent hulp bij een cliënt en de omgeving met het verwerken van gebeurtenissen en draagt bij aan het ontwikkelen van een positief toekomstperspectief.  

    Als maatschappelijk werker kan je je richten op de volledige maatschappij of individuele cliënten. Hierbij kan je je ook specialiseren in verschillende vlakken. Biedt bijvoorbeeld hulp bij problemen binnen een gezin, na een scheiding, problemen door seksueel geweld, problemen op school of ondersteuning bij eenzaamheid.  

     

    Sociaal werker 

    Ten tweede gaan we het hebben over de functie als sociaal werker, welke nauw samenhangt met de functie als maatschappelijk werker. Als sociaal werker ben je verantwoordelijk voor de mensen waarmee je werkt. Je zorgt ervoor dat zij zich prettig en veilig voelen in hun sociale leefomgeving. Dit omvat het gezin en de buurt waarin de persoon zich in bevindt. Door een goed gesprek te voeren of activiteiten op te stellen verbind je mensen uit de buurt met elkaar en creëer je een echt buurtgevoel.  

    Als sociaal werker ligt de focus op een bepaalde groep waar je je op focust. Dit kan een hele wijk zijn, die je met elkaar moet verbinden of een doelgroep, bijvoorbeeld langdurig werkelozen of daklozen. Nog meer groepen waarin je je kan specialiseren zijn kinder- en jongeren, mensen in de schuld, ouderen, peuters en vluchtelingen. Je zorgt ervoor als sociaal werker dat iedereen kan meedoen in de samenleving. 

     

    Sociaal beheerder 

    Ten derde bespreken we de functie als sociaal beheerder. Als sociaal beheerder ben je verantwoordelijk voor het soepel verloop van de dagelijkse werkzaamheden binnen een maatschappelijk bedrijf. Het takenpakket van een sociaal beheerder bestaat voornamelijk uit toezichthoudende taken. Je zorgt bijvoorbeeld voor een veilige, aantrekkelijke en laagdrempelige woonomgeving voor de bewoners. Hierbij enthousiasmeer je de bewoners op een proactieve wijze en begeleid je het team waarin je werkt.  

    Ook komt er een licht technisch aspect kijken bij deze functie, wanneer er reparaties gedaan moeten worden of er onderhoud nodig is.  

    Als sociaal beheerder verbind je mensen in een wijk met elkaar en creëer je een optimale leefomgeving voor de bewoners.  

     

    Medewerker duurzaamheid 

    Een functie die niet zo snel bestempeld wordt als maatschappelijk, is de functie als medewerker duurzaamheid. Als medewerker duurzaamheid hou je je bezig met de strategie van duurzaamheid binnen het bedrijf. Onderdelen hiervan zijn het ontwikkelen en coördineren van duurzame acties, het treffen van maatregelen omtrent bijvoorbeeld energiebesparing en het coördineren van renovatie en/of nieuwbouwprojecten. Voornamelijk richt je je op het verduurzamen van het bedrijf waarvoor je werkt. Hierbij hou je rekening met het investeringsplan of stel je deze op. Deze functie kan als maatschappelijk worden beschouwd zodra een maatschappelijk bedrijf de vacature plaatst. 

     

    Business intelligence specialist 

    Als laatste gaan we het hebben over de functie als Business Intelligence specialist. Business Intelligence wordt vaak afgekort naar BI. Als BI specialist leg je verbanden tussen beschikbare data en informatie uit de diverse systemen van de organisatie waarvoor je werkt. Deze data of informatie kan gaan over onder andere concurrentie, klanten, financiële zaken en de situatie op de markt.  

    Als BI specialist help je de organisatie met het cijfermatig onderbouwen van verschillende beslissingen op zowel operationeel en strategisch niveau. Het is jouw verantwoordelijkheid als BI specialist om de grote hoeveelheid aan data uit te zoeken en de juiste informatie te vinden. Hierbij analyseer je de business informatie, stel je rapportages op, leg je verbanden en detecteer je trends.  

    Deze functie valt onder maatschappelijke vacatures als deze word geplaatst door een maatschappelijke organisatie.  

     

    Maatschappelijke organisaties op Sustainablejobs.nl 

    Nu je op de hoogte bent gebracht van de verschillende maatschappelijke vacatures, is het tijd om een kijkje te nemen naar de organisaties die deze vacatures aanbieden.  

    Het bedrijf Familiehulp, wat gevestigd zit in Brussel, richt zich op kraamzorg, opvang voor kinderen, thuiszorg, gezinszorg en huishoudelijke hulp. Oftewel, zorg voor iedereen. Bij deze maatschappelijke organisatie kun je terecht voor een baan als stafmedewerker duurzaamheid.  

    Een ander bedrijf dat diverse maatschappelijke vacatures open heeft staan, is het bedrijf SOL. SOL staat voor Samen Ondernemend Leren. Dit bedrijf zit gevestigd in Leiden, Ridderkerk, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en is groeiend in Rotterdam. Voor de locatie in Rotterdam heeft dit maatschappelijke bedrijf vacatures openstaan. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor een functie als maatschappelijk of sociaal werker, sociaal beheerder of Business Intelligence specialist.  

     

    Wat anders dan maatschappelijke vacatures?  

    Het kan uiteraard zo zijn dat je niet hebt gevonden waar je naar op zoek bent of naar iets anders op zoek bent dan maatschappelijke vacatures. Wil je toch een functie die te maken heeft met duurzaamheid? Op Sustainablejobs.nl ben je op het juiste adres. Wij bieden jou een uitgebreid overzicht van duurzame vacatures op diverse beroepsvlakken. Benieuwd naar wat wij jou allemaal te bieden hebben? Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina en laat je inspireren! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]