Een Recruiter inhuren

Recruiter inhuren

Recruiter inhuren

Het invullen van vacatures, opdrachten of projecten met de juiste kandidaten is vak apart. Zeker voor bedrijven die in een innovatie/duurzame hoek opereren is het vinden van kandidaten met de juiste skills ontzettend moeilijk. Denk alleen al aan het vinden van bijvoorbeeld sustainability engineers, online marketeers of projectleider. Voor dit soort rollen kan een bedrijf al snel maanden bezig zijn om de juiste kandidaat te vinden. Dat betekent dat er soms behoefte kan ontstaan aan extra ondersteuning van een recruiter, HR professional of recruitment marketeer. Het team van Sustainablejobs.nl ondersteunt bedrijven die hulp nodig hebben bij de recruitment. Dat kan uiteraard door het plaatsen van vacatures in ons netwerk. Alleen is het ook mogelijk dat wij één van onze recruiters inzetten die bij uw organisatie op kantoor aan de slag gaat.

Wil je overigens meer leren over recruitment, recruitment marketing of job marketing? Bekijk dan onze blog over dit onderwerp op Recruiternext.nl. 

Hoe gaat dit in zijn werking?

Om te beginnen maken wij een inschatting van wat er precies moet gebeuren. Op basis van de vraag vanuit de organisatie adviseren wij wat voor recruiter er nodig is. Zo zien wij dat bedrijven soms denken een recruiter nodig te hebben. Alleen in werkelijkheid helemaal geen sollicitanten krijgen op vacatures. Dat kan komen doordat er bijvoorbeeld geen integratie is van Google for Jobs, een Indeed pagina niet is geoptimaliseerd of doordat er helemaal geen social media of online marketing wordt ingezet. In dat geval adviseren wij om een recruitment marketeer in te zetten. In dat geval zal de recruitment marketeer aan de slag gaan om de naamsbekendheid en vacatures onder de doelgroep onder de aandacht te brengen. In veel gevallen is er nog geen duidelijke doelgroep gedefinieerd. Ook daar kan een recruitment marketeer bij ondersteunen.

Wanneer een bedrijf juist veel sollicitanten ontvangt of wanneer de recruitment marketeer zijn werk heeft gedaan. Is het tijd om te kijken naar de inzet van een recruiter. We adviseren bedrijven pas een recruiter in te huren wanneer men zeker weet dat deze recruiter ook daadwerkelijk goed aan de slag kan. Zonder voldoende sollicitanten kan het voor een recruiter lastig zijn om snel vacatures in te vullen.

Wanneer een bedrijf voldoende sollicitanten ontvangt en al een recruiter heeft. Kan het soms nodig zijn om een HR professional in te huren. De HR professional kan dan meer nadruk leggen op het aannemen van de kandidaten en ervoor zorgen dat het inwerken goed wordt gestroomlijnd met de huidige processen.

Wat kost het inhuren van een recruiter?

Gemiddeld genomen kost het inhuren van één van onze recruiters tussen de €55,00 en €75,00 per uur exclusief 21% btw. Daarbij hanteren wij ook losse prijzen/pakketten voor bijvoorbeeld recruitment marketing of job marketing werkzaamheden. Heb je op korte termijn een recruiter nodig? Dan adviseren wij je om een call met ons in te plannen.

Vacature Plaatsen?

Bekijk hier de mogelijkheden tot het publiceren van vacatures, freelance opdrachten en stages in het netwerk van Sustainablejobs.nl.