Vacature details

Nieuwste vacatures

  • Gemeente Waddinxveen

  • Waddinxveen

Projectleider Energiebesparing Inwoners / hbo / 36 uur / € 3.719,- – € 5.366,-
Wil jij jouw steentje bijdragen aan de energietransitie in Waddinxveen en wil jij werken in een daadkrachtige organisatie met korte lijnen? Lees dan snel verder!

 

Wij zijn op zoek naar een:

Projectleider Energiebesparing (36 uur)

Jouw missie

De gemeente Waddinxveen helpt inwoners bij het besparen van energie. We zien de energietransitie als een sociale transitie, waarbij we inzetten op het creëren van bewustwording en het veranderen van gedrag. Er ligt een meerjarig uitvoeringsprogramma (De Gemeentebrede Aanpak) en we zijn al een tijdje succesvol onderweg.

In de functie van Projectleider Energiebesparing is het jouw missie om de beweging rondom energiebesparing uit te bouwen. Jij zet je in om met en voor inwoners en partners te werken aan het verlagen van het energieverbruik: iedere dag gaan meer mensen meedoen en iedere dag gaan meer inwoners andere inwoners helpen. Dat doe je niet alleen vanachter je bureau, maar vooral in contact met inwoners en andere betrokkenen.

Wat doe je concreet?

  • je zorgt voor uitvoering (en bijstelling) van het plan energiebesparing en het halen en monitoren van de resultaten;
  • je onderhoudt contacten met diverse interne en externe partijen en sluit waar nodig contracten met partners die bijdragen aan energiebesparing;
  • je bouwt verder aan ons Bouwen aan de Beweging concept en zorgt voor groei; je creëert draagvlak voor energiebesparing;
  • je bent verantwoordelijk voor de aanvraag van Rijksgelden (NIP/SPUK) en legt daarover verantwoording af aan het Rijk;
  • je bent verantwoordelijk voor begeleiden van de politieke informatie- en besluitvormingstrajecten;
  • je draagt bij aan het verder professionaliseren van het transitieprogramma Duurzaamheid.

Met wie ga je werken?

Als projectleider Energiebesparing word je onderdeel van de afdeling Ruimte en werk je voor het transitieprogramma Duurzaamheid. Binnen dit programma wordt gewerkt aan de Regionale Energiestrategie, de warmtetransitie en de startbuurt Aardgasvrij. In jouw functie ga je nauw samenwerken met de Projectleider Energiearmoede en de collega’s vanuit Maatschappij (Sociaal Domein). Verder heb je contact met diverse externe partners. Een speciale plek in onze projecten is weggelegd voor onze vrijwillige energiecoaches, die vanuit de Energiecoöperatie meewerken. Aan jou de taak om samen met deze coöperatie nog meer inwoners en partners te enthousiasmeren, zodat meer en meer mensen zich gaan inzetten voor energiebesparende maatregelen. Verder stem je regelmatig af met je collega’s van informatiemanagement, inkoop en juridische zaken. De lijnen met bestuur zijn kort. Je hebt regelmatig rechtstreeks overleg met de wethouder.

Wie ben je?

Je bent een enthousiasteling die graag de mouwen opstroopt. Je beschikt over organisatietalent en een flinke dosis creativiteit. Je bent in staat om vertrouwen te creëren bij mensen, in dit geval inwoners. Je bent een teamspeler pur sang. Je hebt je blik naar buiten gericht en hebt verbindende kwaliteiten; je bouwt het liefst aan evenwichtige netwerken met inwoners. Je kunt omgaan met ruimte voor eigen interpretatie, maar kunt ook volgens vastgestelde kaders en protocollen werken. Je bent geïnteresseerd in wat mensen drijft en welke middelen je kunt inzetten om inwoners te activeren. Je bent strategisch sterk, omgevingsbewust en bestuurlijk sensitief. Bij voorkeur heb je kennis over en ervaring in de energietransitie. Heb je die niet, dan ben je nieuwsgierig genoeg om je razendsnel in te lezen.

Daarnaast beschik je over:

  • minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in de afgelopen 7 jaar;

Wat krijg je terug?
Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we het volgende:

  • een salaris van maximaal € 5.366,00 per maand op basis van 36 uur (schaal 10A). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn;
  • een ABP-keuzepensioen (waar wij een deel van betalen);
  • een arbeidscontract voor 12 maanden, die we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract;
  • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris, vakantiedagen of opleidingen;
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof en een collectieve ziektekostenverzekering;
  • plaats- en tijdonafhankelijk werken. Daarvoor bieden wij thuiswerkvoorzieningen, een telefoon in bruikleen en een reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
  • goede mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.

Meer weten?

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? Ron Schipper (Programmamanager Duurzaamheid), beantwoordt ze graag. Je kunt hem bellen of Whatsappen op telefoonnummer 06-41553028 of via de mail [email protected].

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan via Werken in het Westen. Dat kan nog tot 26 mei. Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in. Wanneer een passende kandidaat gevonden is zal de publicatie eerder gestopt worden.

Dit is Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen (Provincie Zuid-Holland) heeft ruim 30.000 inwoners en is de snelst groeiende gemeente van Nederland! Ongeveer 220 medewerkers spannen zich dagelijks in om Waddinxveen te behouden als en verder te ontwikkelen tot aantrekkelijke woon- en werkgemeente. Dit doen we niet alleen; in Waddinxveen streven we naar zoveel mogelijk betrokken inwoners en andere stakeholders. De gemeente Waddinxveen maakt deel uit van de Regio Midden Holland, een netwerk van de samenwerkende gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Bij ons zijn de lijnen kort. Heb je een vraag aan de wethouder? Dan bel je hem of haar zelf even op. Of je loopt even langs. Andersom doen zij dat ook. We werken klantgericht en er is veel ruimte voor initiatief. Wil je een beeld krijgen van onze gemeente? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/werkenbijwaddinxveen

Stel je vraag aan de recruiter:

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.