Sustainablejobs energietransitie

Bedrijven binnen de duurzame energietransitie

Het is algemeen bekend dat er een groot aantal bedrijven in Nederland zijn die zich richten op onder andere duurzaamheid. Zo zijn er ook heel veel bedrijven binnen de duurzame energietransitie! Elk van dit soort bedrijven dragen hun steentje bij aan het creëren van een CO2 neutrale planeet. Ook jij kan helpen met het verduurzamen van onze mooie planeet. Dit kan door een baan te vinden in de duurzame energietransitie bijvoorbeeld! Op Sustainablejobs staan een aantal bedrijven die zich bezighouden met de duurzame energietransitie en een functie in deze tak bieden. Maar welke bedrijven binnen de duurzame energietransitie bieden dit dan en waar houden deze bedrijven zich mee bezig? Lees snel verder om daar achter te komen!

 

Wat houdt duurzame energietransitie in?

Een van de manieren om onze planeet te onderhouden en de klimaatcrisis tegen te gaan, is door te richten op het produceren van duurzame energie. Dit produceren of opwekken kan op diverse manieren gedaan worden. De vijf meest duurzame energiebronnen zijn; Windenergie, zonne-energie, waterkracht, lucht- en bodemwarmte en biomassa.

In Nederland wordt er voornamelijk energie opgewekt door middel van zonne-energie, door middel van zonnepanelen en windkracht, door middel van windmolens.

Deze zonnepanelen worden steeds meer geïnstalleerd op eengezinswoningen. Ook komen er steeds meer zonnepaneelparken in Nederland. Dit is natuurlijk een zeer positieve vooruitgang!

Veel bedrijven wereldwijd houden zich bezig met het duurzaam opwekken van energie. Ook in Nederland zitten een aantal van deze bedrijven binnen de energietransitie gevestigd.

 

Welke duurzame bedrijven zijn er?

Zoals eerder gezegd staan er op Sustainablejobs een aantal bedrijven binnen de duurzame energietransitie die functies aanbieden. Voordat je wellicht wilt gaan solliciteren op zo’n functie, is het wel van belang dat je weet waar deze organisatie zich onder andere mee bezig houdt. Zo kan je erachter komen of deze organisatie wel aansluit bij jou!

Om je een goed beeld te geven van verschillende bedrijven binnen de duurzame energietransitie hebben we een selectie gemaakt. Deze bedrijven zijn terug te vinden op de energietransitie vacaturepagina van Sustainablejobs. De volgende bedrijven komen aan bod in deze blog:

 

Lens Energie

Het eerste bedrijf dat aan bod komt, is Lens Energie. Lens Energie richt zich op het opwekken van zonne-energie via zonnepanelen en streeft naar een CO2 neutrale wereld.

Dit bedrijf beschikt over diverse experts die de klant kunnen adviseren over de verschillende soorten en voordelen  van zonnepanelen.

De organisatie Lens richt zich op twee categorieën vastgoed. Dit gaat over residentieel vastgoed, oftewel woningen en commercieel vastgoed, wat bedrijfspanden omvat. Door zich op deze twee soorten vastgoed te richten, kan Lens Energie ieder dak een gepast advies bieden. Hierdoor kan ieder gebouw optimaal verduurzaamd worden door middel van zonne-energie.

Wat doet Lens Energie?

Lens Energie biedt een aantal diensten op gebied van zonne-energie aan. Een van deze diensten is het ontwikkelen, realiseren en beheren van zonnedaken. Dit doet deze organisatie ook met grote installaties zonnepanelen op bijvoorbeeld commercieel of maatschappelijk vastgoed.

Voor zakelijke doeleinden kunnen zonnepanelen ook geleased worden via Lens Lease (ESCO). Door dit beschikbaar te stellen wordt het voor bedrijven budgetneutraal om gebruik te maken van zonnepanelen. Zo’n grote investering wordt hierbij dus weggenomen.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar deze interessante organisatie en wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de blog over Lens, waarin communicatiemanager Rinske alles verteld over de ambities van Lens Energie!

 

HIT Energie

De energiemarkt is best complex en er is enorm veel aanbod op deze markt. Daarnaast stelt de overheid wetten en regels in, waardoor bedrijven genoodzaakt moeten verduurzamen. Omdat ondernemers vaak wel iets anders aan hun hoofd hebben, komt het tweede bedrijf waar we het over gaan hebben, HIT Energie, als geroepen.

HIT staat voor Helder, Intelligent en Toekomstgericht. HIT Energie werkt samen met de klant aan een duurzame toekomst. Deze organisatie monitort energieverbruik van bedrijven en past hier een passend besparingsadvies aan toe.

Hierdoor creëert HIT een helder en inzichtelijk overzicht met hoe het bedrijf de energiekosten kan verlagen. Wel zo fijn nu de energieprijzen zo enorm stijgen.

Door middel van de Hit Solution app, kan HIT Energie de klant een up-to-date overzicht geven van het gas- en energieverbruik. Hierdoor weet je als bedrijf zijnde precies waar je piekmomenten liggen gedurende de dag, qua energieverbruik. Door dit inzicht weer te kunnen geven, kan HIT Energie hier een advies aan binden. Bij dit advies is de huidige situatie meegenomen, maar wordt er ook een blik geworpen op de kansen voor de toekomst.

Kortom, een heel fijn en actueel concept van HIT Energie!

 

Nexio Projects

Het doel is om de opwarming van de aarde te limiteren tot 1,5 graden Celsius. Hiervoor is het cruciaal dat hier wereldwijd samen aan gewerkt wordt. Hierin spelen voornamelijk grote organisaties een rol. Kleinere ondernemingen kunnen echter ook een verschil maken. Dit brengt ons naar het derde bedrijf wat we gaan bespreken: Nexio Projects.

Nexio Projects is een internationaal consultant bureau wat organisaties helpt om hun duurzame doelen te behalen. Dit innovatieve bedrijf zorgt voor een helder plan, gevolgd door het planmatig invoeren van de vernieuwing of verandering en een evaluatie. Door de impact die de organisatie heeft op het klimaat te meten en aan de hand hiervan deze impact te verminderen, kunnen deze organisaties helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Deze verbeterpunten gaan voornamelijk over het gas -en energieverbruik van de desbetreffende onderneming. Hiernaast beschikt Nexio Projects over engineers die kunnen bemiddelen met het realiseren van deze doelen en plannen. Wel zo handig toch?

Nexio Projects richt zich op meer dan 25 sectoren en beschikken over meer dan 30 experts. Het team is samengesteld uit werknemers verdeeld over vier continenten en beheerst 10 verschillende talen. Hierdoor kunnen we zeker wel stellen dat Nexio Projects een zeer divers bedrijf is dat zich vol inzet voor het verduurzamen van bedrijven. Nexio Projects NL zit gevestigd in Rotterdam.

 

De Energiebespaarders

We weten ondertussen allemaal hoe belangrijk het is voor het klimaat en de portemonnee om zoveel mogelijk energie te besparen. Soms kan het best een hele opgave zijn om erachter te komen hoe je zo efficiënt en zuinig mogelijk kan leven. De ‘basics’ kennen we allemaal wel: waterbesparing, door minder lang en warm te douchen bijvoorbeeld, of de thermostaat een standje lager te zetten en hiervoor in de plaats een lekkere warme deken te pakken. De Energiebepaarders biedt hierbij een efficiënte oplossing.

De organisatie van De Energiebespaarders geeft advies op maat hoe er zoveel mogelijk energie bespaard kan worden. Klanten worden door dit advies geïnspireerd om duurzamer te leven en bewuster met het klimaat om te gaan. Uiteindelijk beslist de klant zelf op welke manier zij willen verduurzamen.

 

Wocozon

Zoals al eerder vermeld zijn zonnepanelen een van de meest toegankelijke manieren in Nederland om duurzaam energie op te wekken. Er wordt veel winst behaald door zonnepanelen te plaatsen op eengezinswoningen en bedrijfspanden. Hetzelfde geldt echter ook voor sociale huurwoningen. Dit brengt ons naar het laatste bedrijf dat we gaan bespreken: Wocozon.

Deze organisatie richt zich op het verduurzamen van sociale huurwoningen door middel van zonne-energie. De woningen worden hierdoor niet alleen duurzamer, maar wordt er ook nog eens heel wat bespaard in de portemonnee van de huurders. De huidige hoge stroomkosten kunnen namelijk hierdoor een goed stuk omlaag gaan.

Wocozon is een combinatie van woningcorporaties en zonnepanelen, waar het bedrijf zich dus ook volledig op richt.

 

Nieuwsgierig geworden?

Hopelijk heb je nu een helder beeld gekregen bij diverse bedrijven binnen de duurzame energietransitie. Dit is slechts een selectie van alle bedrijven! Nog lang niet alle bedrijven zijn aan bod gekomen. Neem dus vooral een kijkje op de energietransitie vacaturepagina van Sustainablejobs en vind nog veel meer bedrijven en functies in deze interessante en steeds vernieuwende sector! Liever een duurzame baan die niet te maken heeft met de energietransitie? Bekijk op onze vacaturepagina alle openstaande duurzame vacatures.

Raak je niet uitgelezen over de energietransitie? Lees bijvoorbeeld over de functie als projectleider in de energietransitie.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!