Financiering Energietransitie Sustainablejobs.nl

6 instellingen die financiering van de energietransitie mogelijk maken.

De 6 instellingen die de financiering van de energietransitie mogelijk maken zijn:

  • Invest-NL,
  • FMO – Dutch entrepreneurial development bank,
  • ABN AMRO Sustainable Impact Fund,
  • StartGreen Capital, Invest International en
  • Social Finance NL.

In dit artikel belichten we 6 partijen die de miljarden aan investeringen in de komende jaren moeten faciliteren.

Om het geld op de juiste plek te krijgen zijn er verschillende bedrijven, instanties en fondsen opgericht. Alle 6 de partijen uit de lijst houden zich bezig met het financieren van duurzame initiatieven. Elk met hun eigen specialisme en elk met eigen waarden en overtuigingen. Om je te helpen welke partij het beste bij je duurzame ambities past hebben we ze hier op een rij gezet.

Wil je zelf aan de slag in de energietransitie of finance? Bekijk dan alle energietransitie vacatures op Sustainablejobs.nl of neem een kijkje op hun websites. De bijgevoegde links brengen je direct naar de wervingspagina’s van de instellingen. Staan daar je vacatures niet tussen? Maak een job alert aan en blijft op de hoogte van de laatste energietransitie vacatures.

De lijst met 6 instellingen die de financiering van de energietransitie mogelijk maken:

Laat het ons weten als je partijen kent die (nog) niet in onze lijst staan!

Invest-NL

Invest-NL is een financieel bedrijf, gevestigd in Amsterdam dat investeert in projecten die Nederland duurzamer maken. Ze ondersteunen initiatieven die helpen bij de overgang naar schone energie en het verminderen van milieubelasting. Bijvoorbeeld biobased en circulaire economie, carbonneutrale economie of agrifood.

Invest-NL geeft financiële steun aan bedrijven en projecten die bijdragen aan een schonere toekomst, zoals duurzame-energieprojecten en innovatieve milieutechnologieën. Hierdoor spelen ze een belangrijke rol in de energietransitie van Nederland. De focus ligt op het bevorderen van duurzame ontwikkelingen en het verminderen van de impact op het milieu.

Wil je Werken bij Invest-NL klik de link aan voor meer informatie.

FMO – Dutch entrepreneurial development bank

FMO – Dutch entrepreneurial development bank, helpt bedrijven wereldwijd, ook in ontwikkelingslanden om te groeien. Ze verstrekken financiële steun en advies aan ondernemingen die willen investeren in duurzame projecten. Voorbeelden zijn hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke landbouw initiatieven.

FMO speelt een belangrijke rol in de energietransitie door duurzame bedrijven te ondersteunen. Ze investeren in projecten die bijdragen aan schonere energiebronnen en het verminderen van negatieve impact op het milieu. Hierdoor dragen ze bij aan een groenere en duurzamere toekomst, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd met vestigingen in Nederland, Zuid-Afrika, Kenia en Costa Rica.

Bekijk hier de pagina Carrière en vacatures bij FMO voor informatie en vacatures.

Financiering energietransitie Sustainablejobs.nl

ABN AMRO Sustainable Impact Fund

Het ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in projecten die goed zijn voor de planeet. Daarom ondersteunen ze bedrijven die slimme en duurzame oplossingen hebben voor bijvoorbeeld schone energie, gezondheid, of circulaire economie.

Het bijzondere aan hen is dat ze niet alleen geld geven, maar ook meedenken en adviseren. Hierdoor spelen ze een belangrijke rol in de energietransitie, omdat ze investeren in vernieuwende ideeën die helpen om onze wereld groener en milieuvriendelijker te maken. Zo dragen ze bij aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Lees hier meer Informatie over Sustainable Impact Fund 

StartGreen Capital

StartGreen Capital investeert in ondernemingen die zich richten op duurzaamheid. Daarbij ondersteunen ze bedrijven met slimme ideeën die helpen om de wereld groener te maken, zoals projecten voor schone energie of milieuvriendelijke technologieën. In 2022 waren ze actief met een omzet van 204M euro aan duurzame producten en diensten, beheren ze 6 duurzame fondsen en is bijvoorbeeld 34% FTE vrouw met 23% vrouwelijk management.

Wat hen duurzaam maakt, is dat ze specifiek kiezen voor bedrijven die bijdragen aan een beter milieu. Door geld en kennis te bieden aan duurzame initiatieven, spelen ze een belangrijke rol in de energietransitie. Zo dragen ze bij aan een toekomst waarin we bewuster omgaan met onze planeet.

Bezoek de bedrijfspagina over Werken bij StartGreen Capital voor actuele vacatures.

Invest International

Invest International is een financieel bedrijf dat investeert in projecten die goed zijn voor mens en milieu. Hiermee ondersteunen ze ondernemingen die duurzame oplossingen bieden, zoals schone energie, sociale verbeteringen, en milieuvriendelijke initiatieven. 

Hun investeringen maken het mogelijk om innovatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen te realiseren. Er zijn op vijf sectoren waar Invest International zich op focust: Agri-Food, Energie, Gezondheidszorg, Duurzame productie en Water & Infra.

Wat hen duurzaam maakt, is dat ze streven naar positieve impact op de samenleving en het milieu. Hun rol in de energietransitie is essentieel, omdat ze investeren in vernieuwende projecten die bijdragen aan een schonere en groenere toekomst. Zo draagt Invest International bij aan de overgang naar duurzame en milieuvriendelijke oplossingen wereldwijd.

Klik de link aan voor Carrièrekansen bij Invest International

Socfin

Social Finance NL is een bedrijf dat geld investeert in projecten die goed zijn voor mensen en de samenleving. Hierdoor ondersteunen ze initiatieven die sociale problemen aanpakken, zoals armoede en werkloosheid. Wat hen duurzaam maakt, is hun focus op het creëren van sociale impact en het verbeteren van levenskwaliteit. Hoewel ze niet direct gericht zijn op energie, dragen ze indirect bij aan de energietransitie door te investeren in sociale projecten die de samenleving verduurzamen en verbeteren. Op deze manier speelt Social Finance NL een rol in het streven naar een duurzamere en sociaal rechtvaardige toekomst.

Wil je Werken bij Socfin klik de link aan om de openstaande vacatures te zien.

Onze lijst met 6 instellingen die financiering van de energietransitie mogelijk maken.

Dit artikel presenteert een lijst met zes organisaties die de financiering mogelijk maken voor het bereiken van klimaatdoelen en het bevorderen van de energietransitie. Ze spelen allemaal een cruciale rol in het ondersteunen van duurzame initiatieven. Van financiële steun tot advies en investeringen in verschillende sectoren. 

Hun diverse specialisaties en betrokkenheid bij uiteenlopende sectoren tonen aan dat duurzaamheid vele facetten heeft. Of het nu gaat om schone energie, sociale verbeteringen, of verantwoorde landbouw. Deze organisaties spelen allemaal een essentiële rol in het streven naar een wereld die bewuster omgaat met het milieu en de toekomst van onze planeet.

Succes bij het vinden van een baan in de duurzame financiering.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.