Deeptech bedrijven sustainablejobs.nl

15 Deeptech Bedrijven die jouw talenten goed kunnen gebruiken.

Deeptech bedrijven die jouw talenten goed kunnen gebruiken en serieuze investeerders hebben. In onze lijst staan deeptech bedrijven die op zoek zijn naar talenten voor een duurzame toekomst.

 • Hardt (hyperloop-technologie)
 • Rocsys (laden elektrische voertuigen)
 • We4sea (efficiëntie van zeeschepen)
 • Exasun (fotovoltaïsche zonnepanelen)
 • Oceans of Energy (drijvende zonne-energie)
 • Solar Monkey (software zonne-energiesector)
 • Aphea Bio (duurzame landbouw)
 • Kitepower (duurzame energieopwekking)
 • Milgro (duurzaam resource management)
 • Microsure (robotische microchirurgie)
 • Barge Master (beweeg compensatiesystemen offshore)
 • Mapiq (slimme gebouw technologieën)
 • Enocean (energie-autonome communicatie)
 • JA Europe (educatie)
 • EclecticIQ (cyber security)

Sustainablejobs.nl is een gids voor duurzame carrières. We publiceren regelmatig een lijst met bedrijven waar je duurzame vacatures kunt vinden. De nieuwe lijst vergt enige introductie.

Deeptech bedrijven zijn de aanjager van maatschappelijke verandering.


Deeptech gaat over technologieën die de nieuwste wetenschappelijke inzichten gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dat kan zijn op het gebied van gezondheid, energie, duurzaamheid, veiligheid en voeding. Het doel is impact te hebben op duurzaamheidsdoelen zoals vastgesteld door de VN. 

Bij het opschalen van deeptech bedrijven komen specifieke uitdagingen naar voren, zoals het vinden van financiering en het aantrekken van zakelijk en technisch talent.

Technologische vaardigheden zijn van groot belang, maar er is ook behoefte aan verkoop- en management talent met enige technologische achtergrond.

Ben jij een talent met duurzame ambities en past deeptech bij je? Bekijk de lijst van 15 deeptech bedrijven die jouw talenten goed kunnen gebruiken. Je leest bij elk bedrijf wat ze doen en je vindt er een link naar hun vacaturepagina. 

Hardt


Hardt is een Nederlandse onderneming die zich specialiseert in de ontwikkeling van hyperloop-technologie. De hyperloop is een vorm van duurzaam vervoer met een zeer hoge snelheid in een luchtdrukbuis, waardoor passagiers of goederen snel van punt A naar punt B kunnen worden getransporteerd. Het doel van Hardt is om duurzame transportsystemen te creëren die de mobiliteit in de toekomst kunnen transformeren.

De mensen die bij Hardt werken omvat een scala aan talenten, waaronder ingenieurs werktuigbouwkunde, elektrotechniek, lucht- en ruimtevaarttechniek en softwareontwikkeling. Andere relevante talenten hebben betrekking op systeemintegratie, infrastructuur ontwerp, veiligheid, projectmanagement en business development. 

Bekijk hier de jobs van Hardt

Rocsys


Rocsys richt zich op automatisering van het laden van elektrische voertuigen. Het bedrijf ontwikkelt technologieën om het laadproces efficiënter en geautomatiseerder te maken, inclusief oplossingen voor robotica en laadinfrastructuur.

Het team van Rocsys is een mix van talenten, zoals ingenieurs robotica, elektrotechniek en automatiseringstechnologie. Softwareontwikkelaars met expertise in het programmeren van controlesystemen en data-analisten. Het is een multidisciplinair team van technologische en zakelijke experts om te voldoen aan de complexe uitdagingen in de EV-laadindustrie.

Klik hier voor de career page van Rocsys en bekijk de beschikbare vacatures

We4sea


We4Sea optimaliseert de efficiëntie van zeeschepen voor duurzaam transport. Ze maken gebruik van data-analyse en kunstmatige intelligentie om inzicht te bieden in het brandstofverbruik en de prestaties van schepen. Het doel is om scheepseigenaren te helpen brandstof te besparen, emissies te verminderen en de duurzaamheid van de maritieme sector te verbeteren.

Het team van We4Sea bestaat uit een mix van talenten, waaronder data wetenschappers met expertise in het analyseren van maritieme gegevens. Er werken softwareontwikkelaars voor het bouwen van data-analyse platforms en scheepvaartdeskundigen met kennis van van zeeschepen. Het succes van We4Sea vereist een team van technologische en zakelijke experts om te voldoen aan de behoeften van de maritieme industrie en hun duurzaamheidsdoelstellingen.

We4sea career page met al hun beschikbare vacatures vind je hier

Exasun


Exasun produceert zonnepanelen met een focus op efficiëntie en duurzaamheid. Ze ontwikkelen en produceren fotovoltaïsche panelen. Het team van Exasun bestaat uit ingenieurs met expertise in zonne-energietechnologie en materiaalwetenschappen voor de ontwikkeling en productie van efficiënte zonnecellen. 

Productie-experts zijn betrokken bij het optimaliseren van het productieproces van de zonnepanelen. Daarnaast werken er professionals op het gebied van kwaliteitscontrole, technisch ontwerp en systeemintegratie om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen voldoen aan de hoogste normen.

Lees de vacatures van Exasun op hun vacature pagina

Oceans of Energy


Het bedrijf exploiteert zonne-energiesystemen die op het wateroppervlak drijven, zoals op zee, en op die manier duurzame energie genereren. Binnen het team van Oceans of Energy werken talenten zoals ingenieurs met expertise in offshore-technologie, zonne-energietechnologie en materiaalwetenschappen voor de ontwikkeling en implementatie van drijvende zonneparken. 

Daarnaast zijn er professionals op het gebied van projectmanagement, technisch ontwerp en systeemintegratie om ervoor te zorgen dat de drijvende zonne-energiesystemen efficiënt worden geïmplementeerd en operationeel blijven. 

Oceans of Energy rekruteert nieuwe talenten via deze vacature pagina 

Solar Monkey


Solar Monkey biedt softwareoplossingen voor de zonne-energiesector. Ze maken technologische tools die zonne-energiebedrijven helpen bij het ontwerpen, plannen en installeren van zonne-energiesystemen op daken. De software van Solar Monkey maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en geospatiale gegevens om efficiënte en nauwkeurige ontwerpen te genereren.

Het team van Solar Monkey bestaat uit diverse talenten, zoals softwareontwikkelaars met expertise in het bouwen van geavanceerde algoritmen en platforms. Hun data wetenschappers verwerken en interpreteren geospatiale gegevens. Daarnaast werken er professionals op het gebied van technisch ontwerp, systeemintegratie en software-implementatie om ervoor te zorgen dat de tools effectief kunnen worden gebruikt door zonne-energiebedrijven.

Vind sustainable jobs van Solar Monkey op deze vacature pagina

ApheaBio


ApheaBio is  gespecialiseerd in de ontwikkeling van microbiële oplossingen voor duurzame landbouw. Ze richten zich op het gebruik van natuurlijke micro-organismen om de gezondheid en productiviteit van gewassen te verbeteren, ziekten te beheersen en de algehele duurzaamheid van de landbouw te vergroten.

Bij ApheaBio werken microbiologen en biotechnologen die gespecialiseerd zijn in het begrijpen en manipuleren van microbiële gemeenschappen. Bioinformatici analyseren grote datasets om inzicht te krijgen in microbiële interacties in de praktijk. Het succes van ApheaBio vereist een team van wetenschappers en zakelijke professionals die samenwerken om innovatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen en te implementeren in de landbouwsector.

Carrières bij ApheaBio beginnen op hun vacature pagina via deze link

Lees verder voor nog 8 deeptech bedrijven ⇩

Deeptech bedrijven kitepower sustainablejobs.nl

Kitepower


Kitepower houdt zich bezig met de ontwikkeling van vlieger gestuurde windturbines voor duurzame energieopwekking. De technologie van Kitepower maakt gebruik van vliegers die op hoogte worden gebracht en door de wind worden voortgestuwd. Hiermee wordt elektriciteit opgewekt. Dit concept biedt een alternatieve benadering voor windenergie en kan vooral relevant zijn op locaties waar traditionele windturbines minder praktisch zijn.

Bij Kitepower werkt een diverse groep talenten, waaronder ingenieurs met expertise in luchtvaarttechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Andere relevante vakspecialisten hebben verstand van systeemintegratie, aerodynamica, automatisering, en energie opslagtechnologie.

Sustainable jobs bij Kitepower lees je op hun vacature pagina

Milgro

Milgro optimaliseert resource management en helpt daarmee duurzame bedrijfsprestaties voor organisaties te realiseren. Ze richten zich op het verminderen van afval, het bevorderen van circulariteit en het verlagen van de milieu-impact. Milgro biedt oplossingen voor afvalbeheer, circulaire economie en duurzaamheid, door monitoring, rapportage en adviesdiensten.

Het team van Milgro bestaat uit experts in duurzaamheid, milieumanagement, circulaire economie, datamanagement en technologie. Ingenieurs, data-analisten en projectmanagers zijn betrokken bij het implementeren van duurzame oplossingen bij hun klanten. 

Werken bij Milgro aan een duurzame toekomst? Lees hier hun openstaande vacatures

Microsure


MicroSure ontwikkeld geavanceerde robotica en instrumenten die chirurgen ondersteunen bij het uitvoeren van nauwkeurige microchirurgische procedures. De technologie van MicroSure maakt gebruik van robotarmen en micro-instrumenten om de precisie en stabiliteit te vergroten, waardoor complexe ingrepen op een kleinere schaal mogelijk worden. Dit maakt de zorg duurzamer.

Het team van MicroSure bestaat uit robotica-ingenieurs die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en programmeren van robotica voor medische toepassingen. Daarnaast vind je er experts op het gebied van medische technologie, systeemintegratie en technisch ontwerp om ervoor te zorgen dat de microchirurgische systemen voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en efficiëntie.

Talenten op het gebied van klinische toepassingen, waaronder chirurgen met expertise in microchirurgie, spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen en testen van deze geavanceerde technologie. 

Microsure carrières voor een duurzame zorg specialisatie? Hier vind je hun vacatures

Barge Master


Barge Master ontwerpt en levert motion compensatiesystemen voor offshore-toepassingen. Deze systemen verminderen de impact van golven en bewegingen van een schip. Dat is belangrijk bij het uitvoeren van complexe taken zoals het hijsen van zware lasten of het boren op zee. Hun technologieën verbeteren de veiligheid en efficiëntie van offshore operaties zoals het bouwen van windmolenparken.

Bij Barge Master werken technische experts op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering, evenals professionals in projectmanagement en system integration. Daarnaast zijn er specialisten in offshore-operaties en maritieme technologie nodig om de effectiviteit van de systemen in offshore-omgevingen te waarborgen.

Bij Barge Master start je duurzame carrière op zee misschien wel via hun vacature pagina

Mapiq


Mapiq ontwikkelt slimme gebouw technologieën en oplossingen voor werkplekken. Het doel van Mapiq is om de gebruikerservaring in gebouwen te verbeteren door middel van digitale platformen en slimme gebouw technologieën. Hierdoor kunnen medewerkers efficiënter werken en kunnen bedrijven hun werkruimte duurzamer benutten.

Binnen het team van Mapiq werken softwareontwikkelaars met expertise in het bouwen van digitale platforms en user experience (UX) designers voor een intuïtieve interface. Daarnaast vind je er data-analisten voor het interpreteren van gebruikersgedrag, en systeemarchitecten voor het ontwerpen van geavanceerde technologische oplossingen.

Sustainable jobs bij Mapiq lees je op deze vacature pagina

Enocean


EnOcean is gespecialiseerd in energie-autonome communicatietechnologieën voor het Internet of Things (IoT) en slimme gebouwen. Ze ontwikkelen en leveren zelfvoorzienende sensoren en schakelaars die energie halen uit de omgeving, zoals beweging, licht en temperatuurveranderingen. Deze energie-autonome technologieën elimineren de noodzaak van batterijen in apparaten, wat bijdraagt aan duurzame en onderhoudsarme oplossingen.

Het team van EnOcean omvat ingenieurs met expertise in draadloze communicatietechnologieën, energie-autonome systemen, en sensortechnologie. Softwareontwikkelaars zijn betrokken bij het ontwerpen van de bijbehorende software en IoT-platforms. Daarnaast zijn er professionals op het gebied van systeemintegratie, projectmanagement en technisch ontwerp om ervoor te zorgen dat de technologie kan worden geïmplementeerd in gebouwen.

Bekijk de carrière mogelijkheden bij Enocean hier

JA Europe


JA Europe is een non-profitorganisatie die zich richt op ondernemerschap, educatie en de ontwikkeling van vaardigheden bij jongeren. Ze werken samen met scholen en bedrijven om educatieve programma’s te bieden die jongeren voorbereiden op de arbeidsmarkt. Hun programma’s stimuleren om ondernemend te denken en ze helpen vaardigheden te ontwikkelen voor persoonlijk en professioneel succes. Ze creëren hiermee een nieuwe generatie deeptech starters.

Onderwijsdeskundigen en curriculumontwikkelaars zijn betrokken bij het ontwerpen van hun educatieve programma’s. Daarnaast zijn er professionals in projectmanagement, marketing en communicatie om de programma’s te promoten en de betrokkenheid van scholen en bedrijven te vergroten. Financiële experts en fondsenwervers spelen een rol bij het veiligstellen van financiële middelen om de activiteiten van JA Europe te ondersteunen.

JA Europe werft nieuwe talenten op hun vacature pagina

EclecticIQ

EclecticIQ is gespecialiseerd in cyber security en het leveren van oplossingen voor threat intelligence. Ze ontwikkelen technologieën en platforms om organisaties te helpen bij het begrijpen, beheren en reageren op cyber security dreigingen. 

Bij EclecticIQ werken diverse talenten, waaronder cybersecurity-experts, data wetenschappers, softwareontwikkelaars en threat intelligence-analisten. Deze professionals werken samen om geavanceerde oplossingen te bieden voor het detecteren en bestrijden van cyberdreigingen.

Sustainable jobs bij Eclecticiq lees je hier

Deeptech bedrijven of Greentech?

De 15 deeptech bedrijven die jouw talenten goed kunnen gebruiken en zich met duurzame doelstellingen bezighouden zoals hierboven beschreven zijn niet per se Greentech. Greentech bedrijven bedienen de agro- en horti industrie met deeptech oplossingen voor duurzame landbouw, groen- en natuurbeheer.

Deeptech is het vertalen van technisch wetenschappelijke inzichten of ontdekkingen naar bruikbare oplossingen voor duurzaamheid uitdagingen. De oplossingen moeten niet alleen bijdragen aan een duurzamere samenleving maar ook nog eens economisch rendabel zijn.

Ben jij een deeptech liefhebber of technisch talent met een groen hart? Of is het je missie om deeptech bedrijven te helpen economisch rendabel te worden. Bekijk dan zeker de links van hun vacaturepagina’s. Maak nu direct een job alert aan op ons platform voor duurzame vacatures zodat je de laatste vacatures direct ontvangt.

Succes met het vinden van je duurzame droombaan!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.