duurzaam verjaardagskado

Duurzame verjaardagkado’s kopen

Het is elke jaar hetzelfde: het is bijna Kerstmis, Moederdag of de verjaardag van een goede vriend en je bent vergeten om een duurzaam geschenk te kopen. Deze keer wil je je best doen om duurzame verjaardagkado’s te kopen.

Een goed milieuvriendelijk cadeau

Herbruikbare waterflessen zijn duurzaam en zien er geweldig uit. Een herbruikbare waterfles is een must have accessoire voor elke milieuvriendelijke consument. Het is een teken dat je de PET-flessen voor eenmalig gebruik beu bent en dat je je steentje wil bijdragen aan de bestrijding van het wereldwijde plasticprobleem, vooral dat van de overvloed aan plastic in de oceanen. Er zijn funky en modieuze waterflessen bij elke goede sport-, outdoor- of fair trade-winkel. Heeft je vriend of familielid al een herbruikbare glazen of metalen waterfles? Geen probleem! Je kunt ook op andere gebieden van het dagelijks leven plastiek vrij gaan, bijvoorbeeld met milieuvriendelijke cadeaus zoals een herbruikbare koffiemok of een stijlvolle nieuwe canvas tas. Vergeet niet: Plastiek vrij winkelen en wonen is iets waar iedereen moet leren mee omgaan. Zowel de herbruikbare mokken als flessen kunnen gemakkelijk overal meegenomen worden en maken het leven gewoon makkelijker.

Een ander milieuvriendelijk cadeau-idee

Geef een jaarabonnement op een tijdschrift, maar wel een papierloos exemplaar dat kan gelezen worden de pc, iPad, enz. Dit geschenk zorgt een heel jaar voor informatie. Er bestaan verschillende online tijdschriften die gaan over economie, voeding, milieu, consumententips enz. Dergelijke abonnementen kosten minder dan je denkt, afhankelijk van het tijdschrift zal het tussen de tien en vijftig euro kosten per jaar. Probeer vooraf te weten te komen wat de interesses van je vrienden of familieleden zijn. Op die manier vermijd je dat ze een abonnement krijgen op een tijdschrift dat ze niet lezen.

Zelf een geschenk maken met duurzaam materiaal

Een duurzaam verjaardagskado hoeft niet altijd zelf gemaakt te zijn, maar deze die je zelf maakt voegen een persoonlijk tintje toe aan een duurzaam geschenk.

Een abonnement op maaltijden: een populaire nieuwe trend

Leveranciers verpakken alle ingrediënten die je nodig hebt om een smakelijk, duurzaam gerecht voor te bereiden. Ze leveren alles aan huis. Kijk uit welke bedrijven dicht bij zijn en geen gebruikmaken van kunststofverpakkingen. Zijn je vrienden gek op bakkerijproducten? Hier is een idee: Gooi een mandje vol lekkere ingrediënten voor enkele feestelijke favorieten zoals zelfgemaakte peperkoek, een heerlijk veganistische appeltaart, enz. Houd dit creatieve cadeau zo milieuvriendelijk mogelijk door alleen natuurlijke biologische ingrediënten aan te kopen. Zo zorg je ervoor dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt bij de productie van enig onderdeel van je huisgemaakte receptenpakket.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.