Duurzame zonnepanelen met atoomkrachtmicroscopie.

Zonnepanelen worden steeds duurzamer en ook de nieuwste technologie van atoomkrachtmicroscopie draagt hier enorm aan bij. Lees verder hoe deze techniek tot stand komt en leer welke voordelen dit met zich meebrengt!

Wat is Atoomkrachtmicroscopie?

Atoomkrachtmicroscopie, ook wel Atomic Force Microscopie genoemd (AFM), is een techniek waarbij een naald wordt gebruikt die zonder elektrische geleiding een object kan bewerken. Een verend stripje met aan het eind een scherpe naald beweegt op zeer korte afstand boven het te onderzoeken object. De punt van de naald gaat zowel in verticale als horizontale richting op het oppervlak in, bewegend in een rasterpatroon. Een verduidelijkende analogie met de atomic force microscopie is ook wel een ouderwetse platenspeler. De atoomkrachtmicroscopie techniek is in 2019 verder verduurzaamd en hierdoor kan er nu op nanoschaal elektrochemisch geprint worden. Dat leidt tot nieuwe structuren, met een nieuwe generatie zonnecellen met hoog duurzaam gehalte.

Waar het voor ingezet wordt

Een belangrijke inzet van deze techniek is dus ook dat atoomkrachtmicroscopie ingezet kan worden om duurzaam zonnecellen te produceren. De cellen van de zonnepanelen zullen door de productie met behulp van deze technologie niet alleen aan de bovenkant licht opvangen, maar over het gehele oppervlakte van het materiaal. Telt uit uw winst!

Zoals u kunt voorstellen, draagt atomic force microscopie hiermee enorm bij aan de verdere verbetering en hogere efficiëntie van het produceren van zonnepanelen. Een innoverende techniek die nieuw, maar vooral ook duurzaam is.

Atoomkrachtmicroscopie en zonnepanelen

Zonnepanelen komen zo nog beter naar voren in de vergelijking met andere hernieuwbare energiebronnen. Dat de productie verder verduurzaamd wordt, maakt dat weinig andere alternatie energie kan tippen aan de voordelen die deze generatie van, door atoomkrachtmicroscopie gemaakte, zonnepanelen met zich meebrengt. Atooomkrachtmicroscopie is zo een nieuwe vernieuwing binnen de productiewereld van zonnepanelen met hoog duurzaam karakter! Vraag aan uw verkoper hoe de geadviseerde zonnepanelen zijn geproduceerd en of deze door middel van AFM zijn gemaakt. Het scheelt u namelijk ook in de opwekking van zonne-energie, aangezien deze nieuwe zonnepanelen over het gehele oppervlakte licht opvangen. Daarmee draagt u niet alleen bij aan de verdere verduurzaming van deze wereld door in te zetten op een effectievere productie, maar zult u ook de positieve effecten van een hogere energieopwekking ervaren!

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.