Vacaturetekst laten schrijven

Een duurzame vacaturetekst laten schrijven

Voordat je een vacature of freelance opdracht gaat plaatsen, moet deze eerst worden geschreven. Je kan ervoor kiezen dit zelf te doen, of eventueel uit te besteden aan experts. In het team van Sustainablejobs.nl werken een aantal experts die zeer goed zijn in het schrijven van vacatureteksten. Je kunt er voor kiezen door ons een duurzame vacaturetekst te laten schrijven.

Even kennismaken

Om te beginnen is het verstandig om een kleine uitleg te geven over Sustainablejobs.nl Dit platform is halverwege 2021 opgericht met als doel om bedrijven in de duurzaamheid en werkzoekenden, makkelijker met elkaar in contact te brengen. Dankzij een grote passie voor content marketing, online marketing, recruitment marketing én natuurlijk de duurzaamheid. Is Sustainablejobs.nl voor mij de ideale manier om al mijn talenten en interesses bij elkaar te brengen. Het is voor ons team dan ook leuk wanneer we vacatures voor onze opdrachtgevers mogen schrijven. Wat duurzame vacatureteksten schrijven zo leuk maakt, is niet perse het schrijven zelf. Maar de resultaten die het voor een HR afdeling kan opleveren. Zo zien we in de praktijk een groot verschil tussen de kwaliteit van vacatureteksten en de conversies vanuit sollicitanten die daarop volgen.

Hoe gaat het schrijven van de vacaturetekst in zijn werking?

Voor het schrijven van vacatureteksten hebben wij een eigen proces bedacht. Dit proces bestaat uit een aantal verschillende stappen. Om te beginnen vindt er een kennismaking plaats op locatie of digitaal. De voorkeur gaat altijd uit naar een fysieke locatie. Omdat we daarmee een aanzienlijk beter beeld krijgen van de organisatie. En de duurzame impact van het product of de dienst. Daarnaast werken wij aan de hand van een vragenlijst/checklist. Op basis van de antwoorden die voortvloeien uit deze vragenlijst kunnen wij een duidelijk profiel opstellen. Aan de hand van dit profiel worden de volgende onderdelen van de vacature bepaald:

  1. De Vacaturetitel die kans geeft op de hoogste conversie.
  2. Welke onderdelen van het werk extra benadrukt moeten worden.
  3. Hoe het salaris en de arbeidsvoorwaarden beschreven moeten worden.
  4. Op welke platformen de vacature geplaatst dient te worden.

Wat voor vacatureteksten kunnen wij voor je schrijven?

In de basis kunnen wij alle soorten vacatureteksten voor je schrijven. Wel is er een verschil in tijd en aandacht te maken tussen verschillende soorten functies. Zo zijn wij veel langer bezig met het schrijven van een vacature voor een senior software developer dan voor een parttime administratief medewerker. Toch is iedere vacature in de basis hetzelfde. Er moet namelijk een zo goed mogelijk beeld van het werk, de cultuur en de arbeidsvoorwaarden worden beschreven. Vervolgens is het belangrijk om de vacature onder het juiste publiek te publiceren.

In welke taal schrijven wij vacatureteksten

We kunnen zowel teksten in het Engels als Nederlands schrijven. Daarnaast hebben wij vertalers in het netwerk die vacatures kunnen vertalen naar het Duits, Frans, Spaans of één van de Oost Europese talen. Voor het vertalen van vacatureteksten hanteren wij een vast uurtarief van €75,00 per uur exclusief 21% btw.

Wat kost het laten schrijven van een vacaturetekst?

Het kost €275 exclusief 21% btw om een vacaturetekst te laten schrijven. Wij hanteren dezelfde tarieven voor vacatureteksten, freelance opdrachten, stages én zelfs vrijwilligerswerk. Wel is het goed om vooraf altijd even een offerte bij ons op te vragen. In de offerte doen wij direct een voorstel voor de beste kanalen om de vacature door te plaatsen. Tot het netwerk van Sustainablejobs.nl behoren een aantal job boards en platformen waar veel bereik op zit. Wij bieden bij iedere vacature plaatsing aan om de vacature op een van die platformen door te plaatsen.

Hoe lang duurt het tot wij de eerste vacaturetekst aanleveren?

In de basis hebben wij twee tot drie uur nodig om een duurzame vacaturetekst te schrijven. Echter is er niet altijd direct tijd in de agenda van onze copywriters. Daarom is het goed om vooraf altijd even te informeren naar de mogelijkheden op korte termijn. De bedoeling is dat wij binnen een dag de vacaturetekst aanleveren. Maar dit is dus niet altijd mogelijk.

Wat kost het om de vacaturetekst te plaatsen op Sustainablejobs.nl?

Voor het plaatsen van vacatures of freelance opdrachten op ons platform zijn een aantal mogelijkheden. Om te beginnen is het zo dat in onze mediakit een aantal opties beschreven staan. Op deze opties geven wij 25 procent korting voor bedrijven die hun vacatures door ons laten schrijven.

Een duurzame vacaturetekst laten schrijven door één van onze content marketeers? Vraag dan direct informatie aan.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.