Een groene recreatiewoning voor de fijnste vakanties

‘Een groene recreatiewoning, hoe duurzamer, hoe beter!’ Dat motto geldt natuurlijk niet alleen voor je eigen woning, maar ook voor je recreatiewoning. Met een groen onderkomen tijdens de vakanties, kun jij pas echt onbezorgd er even tussen uit. Je hoeft je immers nergens schuldig over te voelen. Ben jij van plan een groene recreatiewoning te bouwen of heb je al een recreatiehuisje, maar wil je deze vergroenen? Wij helpen je graag met deze tips en tricks!

Recreatiewoning verduurzamen – zo doe je dat!

Als jij je recreatiehuisje ook in de winter wilt gebruiken, spreekt het voor zich dat je het huisje goed wilt isoleren en gebruik wilt maken van HR+++ glas. Daarnaast kun je voor een gasvrije woning gaan door een warmtepomp aan te schaffen. Gebruik je je huisje enkel in de warmere maanden? Wellicht zie je zo’n grote investering dan niet zitten. Overweeg dan in ieder geval een zonneboiler te plaatsen, zodat je op een milieuvriendelijke manier kunt afwassen met warm water en lekker kunt douchen. Daarnaast is het raadzaam om regenwater op te vangen. Dit water kun je onder andere gebruiken voor het doorspoelen van het toilet en het water geven van je plantjes. Natuurlijk wil je dat je recreatiehuisje wordt gemaakt van natuurvriendelijke materialen, bijvoorbeeld van FSC hout, maar gebruik ook duurzame materialen om je recreatiehuisje in te richten. Idealiter is dit recyclebaar of zelfs tweedehands. Plaats tot slot enkel energiezuinige apparatuur in je woning.

Wat zijn de voordelen van verduurzamen?

Niet alleen kun jij zonder schuldgevoel op vakantie in je eigen groene recreatiehuisje, maar je zult ook minder kwijt zijn aan bijvoorbeeld energiekosten. Zo goedkoop ben je nog nooit op vakantie geweest! Wil je je recreatiehuisje ook verhuren aan anderen? Dan is het natuurlijk geweldig, wanneer je je huisje kunt aanprijzen als duurzaam. Velen hechten daar namelijk veel waarde aan. Hierdoor verwerf je makkelijker gasten en wie weet verdien je zo uiteindelijk meer aan je huisje. Dat extra geld kun je dan weer gebruiken voor een extra duurzame aankoop, bijvoorbeeld zonnepanelen!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.