Het aanbod Duurzame Geschenken is verrassend veelzijdig

Duurzame geschenken geven is de laatste jaren sterk toegenomen. Waren het eerst maar saai ogende cadeautjes waar je eigenlijk niet veel aan had, tegenwoordig is het ecologische aanbod veel leuker en uitgebreider. Heb je een bedrijf en investeer je in relatiegeschenken? Dan vertellen we je graag wat de voordelen zijn om duurzame relatiegeschenken weg te geven. Relaties en medewerkers zijn natuurlijk ook steeds kritischer wanneer het gaat om ons milieu. Door hier op in te spelen met het geven van duurzame relatiegeschenken laat je als bedrijf een positieve indruk achter. En dat komt jouw onderneming zeker ten goede.

Waarom duurzame geschenken geven een goed idee is

Natuurlijk ben je als bedrijf met duurzaamheid bezig. Zonnepanelen op het dak, geen plastic wegwerpbekertjes meer, minder energie gebruiken en afval scheiden. Wanneer je begaan bent met het milieu wil je dat ook aan de relaties duidelijk maken. En hoe kan je dat beter doen dan door geschenken te geven die hier goed bij aansluiten? Er is een enorm aanbod relatiegeschenken die, én passen bij je doelgroep, én duurzaam zijn. De bedoeling van giveaways is om reclame te maken voor je onderneming. Wanneer je een ecologisch verantwoord relatiegeschenk weggeeft wordt dit ook door anderen opgemerkt. En dat heeft wellicht een positieve uitwerking op je klantenbestand. Laat ook tijdens een beurs of evenement zien dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan. Geef de bezoekers een bedrukt relatiegeschenk die van verantwoord materiaal gemaakt is. Een bamboepen bijvoorbeeld of een rugtas die vervaardigd is van 100% hennep.

Vind een relatiegeschenk dat past bij je bedrijf

Wanneer je relatiegeschenken weggeeft moeten deze ook passen bij je bedrijf. Heb je een onderneming die actief is in de reisbranche? Dan kun je denken aan bedrukte zonnebrillen van tarwevezel en bamboe. Een rugzak met ingebouwde zonnepaneel is ook een leuke gift voor relaties die veel reizen. En wat te denken van een weekendtas, gemaakt van gerecyclede PET-flessen? Is je onderneming gericht op de muziek business? Denk dan aan een bamboe draadloze speaker of een kurken sleutelhanger in de vorm van een gitaar. Zo is er voor iedere branche wel iets te vinden. En laat zelf ook zien dat je een duurzaam bedrijf bent. Dragen jouw medewerkers bedrijfskleding? Laat dan polos bedrukken die gemaakt zijn van gerecycled katoen. Heel erg duurzaam en veelvuldig herbruikbaar. Is het kouder weer? Dan kunnen ze biologisch katoenen truien bedrukt met logo dragen. En natuurlijk kun je deze duurzame relatiegeschenken ook weggeven aan je klanten.

Giveaways met een duurzaam verhaal

Relatiegeschenken waarachter een duurzaam verhaal zit worden ook altijd goed ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan fairtrade chocoladegeschenken tijdens de feestdagen. Behalve dat de cacaoboeren een leefbaar inkomen krijgen is er ook aandacht voor het milieu en de arbeidsomstandigheden. En wat te denken van het verhaal achter de uitwisbare bamboe notitieboekjes om ontbossing en papierverspilling te verminderen? Ook herbruikbare waterflessen weggeven waardoor de plastic afvalberg in de oceanen vermindert is een goede reden om na te denken over duurzame relatiegeschenken. Goed nieuws voor je relaties, voor het milieu en je bedrijf. Kortom: een win-win situatie voor alles en iedereen.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.