Hoe worden duurzame tassen gemaakt?

We willen er allemaal trendy bijlopen en modieus zijn, maar niet teveel schade aan onze planeet brengen. Daardoor zullen we moeten kiezen voor duurzaamheid en producten die langer meegaan. Maar duurzame fashion, hoelang gaat dat mee? En nog specifieker, duurzame tassen? Is dat wel mogelijk?

Duurzame fashion

De trend om te leven op een manier die minder schade aan onze planeet brengt is er al langer. We letten op ons waterverbruik, scheiden afval, rijden in elektrische voertuigen en ook de zelfvoorzienende Tiny’s houses schieten uit de grond. Maar ook in de fashion en kleding branche is deze trend van grote impact. Veel producenten van tassen leggen dan ook de focus op het gebruik van duurzame materialen.

Duurzame materialen voor duurzame tassen

Deze duurzame materialen worden op een zorgvuldige manier samengesteld. Op het gebied van controle van leer is er de gecertificeerde looierij Leather Working Group, die strenge controleregels heeft opgesteld voor de producenten, waaraan zij moeten voldoen tijdens dit productieproces. Veel producenten van tassen gaan nog een stapje verder, namelijk het gebruik maken van circulair materiaal gemaakt van plastic afvalflessen. Op deze manier draagt de productie bij aan het oplossen van het wereldwijde plastic afval probleem.

Het duurzame productieproces

Hierbij hoort ook het duurzaam omgaan met afval en energie. Veel partners van producenten worden gevraagd om in meerdere stadia van hun productie de afvalstromen te recyclen, gebruik te maken van zonlicht of andere natuurlijk energiebronnen om het energieverbruik te reduceren. Op deze manier wordt het traditionele productieproces volledig getransformeerd in een traject wat veel groener is voor zowel de aarde als de eindgebruiker.

Duurzame tassen

Dat brengt ons uiteindelijk bij het eindproduct, de duurzame tas. Waarbij er een heel proces aan vooraf ik gegaan, gaat het natuurlijk om het product waar de eindgebruiker uiteindelijk ook plezier van heeft. Maar waar koop je die tassen dan?

De online tassen webshop Hipperz profileert zichzelf door een ruim assortiment aan duurzame tassen aan te bieden. Daarbij is Micmacbags veruit een van de meest vooruitstrevende merken op het gebied van duurzame productie van tassen. Deze tassen zijn niet alleen duurzaam, maar ook de perfecte aanvulling om jouw trendy outfit compleet te maken!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!