Randstad workmonitor sustainablejobs.nl

Randstad workmonitor onthult nieuwe duurzame carrièredoelen

Randstad workmonitor laat zien dat de helft van de mondiale werknemers duurzaam evenwicht en verbinding voorop stellen boven traditionele loopbaanambities. 

Uit hun meest recente onderzoek blijkt dat werknemers wereldwijd een paradigmaverschuiving doormaken in hun carrièredoelen, waarbij duurzaam evenwicht en verbinding nu de prioriteit genieten boven traditionele loopbaanambities. 

Randstad workmonitor wereldwijd

Het onderzoek, uitgevoerd onder 27.000 werknemers in 34 markten verspreid over Europa, Azië-Pacific, en Noord- en Zuid-Amerika, onthult dat 47% van de mondiale werknemers niet langer gefocust is op een lineaire vooruitgang in hun loopbaan, maar eerder op het creëren van een duurzame balans tussen werk en privéleven.

De bevindingen weerspiegelen een groeiend bewustzijn van duurzaamheid, waarbij werknemers zich in toenemende mate richten op een evenwichtige levensstijl, flexibiliteit en gelijkheid. Deze nieuwe kijk op ambitie komt tot uiting in de prioritering van evenwichtige werk-privé verhoudingen, flexibele werktijden en investeringen in geestelijke gezondheidszorg, terwijl de traditionele carrière-ambities in de achtergrond verdwijnen.

Randstad nieuwe kijk op ambitie sustainablejobs.nl
Nieuwe kijk op ambitie

Duurzaamheid op de werkplek

Het onderzoek benadrukt ook de toenemende vraag naar duurzaamheid op de werkplek, waarbij ruim een derde (37%) overweegt ontslag te nemen als hen wordt gevraagd meer tijd op kantoor door te brengen. Deze cijfers duiden op een groeiende bewustwording onder werknemers van de ecologische impact van traditionele werkmodellen en het belang van duurzaamheid in hun professionele keuzes.

Duurzaam Leiderschap en Werkplekken

Terwijl werknemers streven naar duurzaamheid op persoonlijk vlak, eisen ze ook dat werkgevers actief bijdragen aan een duurzamere samenleving. Meer dan de helft (52%) van de werknemers ziet de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de gelijkheid bij hun werkgever, en 45% gelooft dat werkgevers de verantwoordelijkheid dragen voor het verbeteren van de cultuur op de werkplek. Duurzaamheid wordt niet alleen gezien als een persoonlijke keuze, maar als een collectieve verantwoordelijkheid.

Randstad werkmonitor Ambitie, Balans en Connection


In reactie op deze opkomende trend pleit Sander van ’t Noordende, de CEO van Randstad, voor een nieuw talent-ABC dat duurzaamheid centraal stelt.

Ambitie, Balans en Connection zijn de sleutel tot het sturen van de agenda in een arbeidswereld die schaars is aan talent en waar duurzaamheid een grotere rol speelt dan ooit tevoren. Werkgevers moeten deze duurzame benadering omarmen om concurrentievoordeel te behalen, niet alleen in het aantrekken, maar ook in het behouden van toptalent.

Hij benadrukt het belang van bedrijven om niet alleen te luisteren naar de behoeften van hun werknemers, maar ook om samen met hen te werken aan een duurzame toekomst op alle fronten.

Sustainable nieuws brengt interessant nieuws op het gebied van duurzaamheid, duurzame banen en duurzame werkgevers. Stuur je nieuwstips of een eigen artikel naar sustainablejobs.nl

Sustainable nieuws is samengesteld door Sustainablejobs.nl het startpunt voor duurzame carrières.

Gerelateerd artikel: 15 Deeptech Bedrijven die jouw talenten goed kunnen gebruiken

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.