Slim en duurzaam investeren: kunststof kozijnen

Slim en duurzaam investeren

Slim en duurzaam investeren in kunststof kozijnen in Nederland populairder dan ooit. Traditionele houten of aluminium kozijnen hebben hun voordelen, maar een duurzaam kunststof heeft nog veel meer te bieden. Welke aantrekkelijke eigenschappen heeft een kunststof kozijn?

Je kiest duurzaam en investeert op lange termijn

De aankoop van kunststof kozijnen kost wat, maar levert je op langere termijn geld op. Dat komt vooral omdat een kunststof kozijn erg duurzaam is en zonder intensief onderhoud tientallen jaren probleemloos gebruikt kan worden. Een kunststof kozijn is verder recyclebaar, dus vormt in die zin minder belasting voor het milieu. Wat kunststof kozijnen nog duurzamer maakt, is dat periodieke schilderbeurten niet nodig zijn. Waar houten kozijnen eens in de zes tot acht jaar een nieuw laagje lak nodig hebben, is dat bij kozijnen van kunststof niet nodig.

Hoge isolatiewaarde & lagere energiekosten

De eigenschappen die kunststof als materiaalsoort heeft, zijn ook voordelig. Kunststof kozijnen zijn niet alleen duurzaam, maar isoleren ook uitstekend. Als je een kunststof kozijn door een specialist laat plaatsen, wordt deze naadloos aangebracht, waardoor het gebeurt is met dat vervelende tochten in huis. Een bijkomend voordeel is dat je energierekening lager gaat uitvallen en je dus op de stookkosten kunt besparen Naast deze thermische isolatie zorgt kunststof ook voor een extra demping van omgevingsgeluiden. Je hebt dus minder last van geluiden die van buitenaf je huis in komen.

Keuzemogelijkheden genoeg qua kleuren en stijlen

Een ander voordeel van kozijnen van kunststof is dat je als particulier of ondernemer qua kleuren, vormgeving en soorten kunststof kozijnen veel keuzemogelijkheden hebt. Een van de meest populaire varianten zijn kunststof kozijnen met een houtnerf. Dit type kozijnen lijkt levensecht op hout en heeft dus veel uitstraling. Tegelijk profiteer je van de voordelen van kunststof: duurzaam, sterk, goed isolerend. Houd je echter van meer moderne vormen en stijlen, dan is dat bij kozijnen van kunststof absoluut geen enkel probleem. Grijze, witte of zwarte kozijnen: alles is op dit gebied mogelijk!

Weersbestendigheid & beperkt onderhoud

Kozijnen gemaakt van kunststof zijn bestand tegen elk soort weer. Of het nu vriest, regent, hagelt of tropisch warm is: kunststof staat onder alle omstandigheden zijn mannetje. Daarbij is het fijn dat kozijnen van kunststof weinig onderhoud nodig hebben. Periodiek de kozijnen afnemen met een vochtige doek, ongeveer een keer per maand, is genoeg om de kozijnen mooi te houden. Qua onderhoud hoef je dus niet veel te doen als je kiest voor een duurzaam kunststof kozijn.

Bron: Dhk kozijnen

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.