Tips voor een goede duurzame auto accu

Tips voor een duurzame auto accu

Ben je op zoek naar een nieuwe auto accu? Dan is dat waarschijnlijk geen keuze uit luxe. Een auto accu is puur een noodzakelijk kwaad waar je natuurlijk het liefst zo min mogelijk geld aan uit wilt geven. Dat snappen wij van helemaal duurzaam als geen ander. Het is een vervuilend ding dat je puur nodig hebt om van a naar b te komen. Sterker nog, de helft van de tijd heb je niet eens door dat je een accu hebt, totdat deze het niet meer doet. Een werkende accu is dus een must en omdat je zo min mogelijk geld eraan uit wilt geven en toch een duurzame keuze wilt maken moet je af en toe gewoon weten welke keuze je wel en niet kunt maken. In deze blog leg ik je dus uit welke keuze je moet maken bij het uitzoeken van een nieuwe auto accu.

Kijk naar het type accu

Het type accu is van groot belang bij het uitzoeken van een nieuwe accu. Het type auto bepaalt namelijk welk type accu je kunt gebruiken. Als voorbeeld kan een AGM accu niet in een auto die alleen geschikt is voor race accu’s. Daarnaast heb je nog accu’s voor auto’s of andere voertuigen met een start stop systeem. Het is van groot belang om te weten welk type accu je nodig hebt en welke accu je wel of niet kunt gebruiken. Dit kun je allemaal teruglezen in het boekje van je auto.

Kijk naar welke accu er nu in zit

De gemakkelijkste, maar vaak over het hoofd gezien. Vervang je accu met exact dezelfde accu als die je nu erin hebt zitten. Deze zal namelijk altijd passen. Heb je nu een Varta E11 in je auto zitten? Dan kun je deze natuurlijk altijd vervangen met extact dezelfde Varta E11 accu. Ben je niet tevreden over je huidige merk? Kies dan voor een vergelijkbare accu van een ander merk. Op tal van webshops zie je gerelateerde items staan, dit zijn vaak accu’s die even groot zijn of de pool aan dezelfde kant hebben zitten waardoor deze altijd klopt.

Kijk goed naar garantie

Aangezien wij van team helemaal duurzaam natuurlijk geen echte voorstander zijn van de consumptie maatschappij willen wij niet dat jij steeds nieuwe accu’s moet kopen. Kies daarom voor een webshop die goede garantie geeft bij de gekozen accu. Zo weet je zeker dat je niet steeds een nieuwe accu hoeft te kopen.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van je nieuwe accu en hoop dat je met de tips uit deze blog ruime keuze hebt voor de accu die jij nodig hebt. Succes!

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.