Uitkering achter je laten

Uitkering achter je laten: Hoe begin je eraan? – 5 Tips

1. Maak een overtuigend CV

Met het huidige personeelstekort in tal van sectoren, belanden veel werkzoekenden in een oceaan van vacatures. Om je uitkering achter je laten is het belangrijk om op te vallen, dus zorg ervoor dat je CV op orde is. 

Dit is het visitekaartje dat je geeft, dus het moet een goede eerste indruk weten op te brengen. Benadruk de vaardigheden en de ervaring die je hebt opgedaan, zelfs als deze niet direct gerelateerd zijn aan de functie waarnaar je solliciteert.

2. Duik in specifieke sectoren

Er zijn bepaalde branches met een continu aanbod van vacatures, en die ideaal kunnen zijn voor diegenen die met een nieuwe start willen beginnen. 

Bijvoorbeeld, vacatures in de schoonmaak of de ICT bieden vaak de mogelijkheid tot onmiddellijke indiensttreding, want zowel schoonmakers als IT-technici zijn altijd nodig. De IT- en de schoonmaakindustrie kunnen een solide basis bieden, met uiteenlopende deeltijdse en voltijdse kansen.

3. Ontdek de groene revolutie  

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving, en dit heeft bovendien geleid tot een toename van vacatures in het groen, variërend van tuinieren en gemeentelijk plantsoen tot landschapsarchitectuur. Deze sectoren zijn altijd op zoek naar enthousiaste werkers die graag verbinding maken met de natuur en bieden talloze, goed betaalde mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

4. Maak gebruik van sociale netwerken  

Soms is het niet wat je weet, maar wie je kent! Vraag dus rond bij vrienden, familie of kennissen of zij interessante werkmogelijkheden voor je kennen. Zelfs met de vele vacaturebanken, worden er nog altijd veel vacatures vervuld door mond-tot-mondreclame.

5. Blijf leren  

Jezelf aantrekkelijker maken voor potentiële werkgevers en functies die je voldoening brengen, doe je door je kennis en vaardigheden te vergroten. Je bent nooit te oud om te leren, dus overweg cursussen en online leren, of misschien zelfs wel een complete opleiding om je expertise in een bepaald veld uit te breiden.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!