duurzame projectinrichting

Vijf tips voor duurzame projectinrichting

Vijf tips voor duurzame projectinrichting van sustainablejobs.nl

Wie aan de slag gaat met het inrichten van een kantoor, bedrijfspand of winkel kan eigenlijk niet meer om duurzaamheid heen. Of het nu gaat om het recyclen of hergebruiken van meubels, het gebruiken van natuurlijke producten of materialen die weer te recyclen zijn, op het gebied van duurzame projectinrichting is veel mogelijk. We geven je graag vijf tips voor als jij op een duurzame manier aan de slag wilt met het interieur van je kantoor, bedrijfspand of winkel.

Bekijk wat je al hebt en wat je kunt hergebruiken

Voor wie een compleet nieuw kantoor of bedrijfspand gaat inrichten, gaat dit niet op. Maar ga jij je bedrijfspand verbouwen, herinrichten of restylen? Dan is het goed om niet zomaar alle oude meubilair, vloeren en wanden in de container te gooien, maar om te (laten) beoordelen wat er nog hergebruikt kan worden. Vaak kan een nieuwe kleurtje al heel wat doen, of is het mogelijk om materialen te hergebruiken op een manier die jij nog niet voor ogen had. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een waardescan laten maken door een duurzame projectinrichter. Er zijn ook bedrijven die oud meubilair opkopen om op te knappen en daarna weer bij andere projecten te gebruiken. Ook materialen kunnen vaak gerecycled worden tot nieuwe materialen of andere producten. Weggooien is echt de allerlaatste optie.

Kies voor duurzame meubels

Heb je geen meubels die je kunt hergebruiken of zijn ze echt op en heb je iets nieuws nodig? Kies dan voor duurzame meubels. Bijvoorbeeld dus de opgeknapte gebruikte meubelen die we hierboven al noemden. Of andere tweedehands bureaustoelen of bureaus. Zit daar niks voor je tussen? Zoek dan eens naar meubels die zijn gemaakt van hergebruikte of gerecyclede materialen. Deze zien er vaak fantastisch uit en er hoeven geen tot weinig nieuwe grondstoffen voor aangesproken te worden. Ook zijn er nieuwe meubels te koop die van duurzame herkomst zijn. Let hierbij ook op de gehele productiecyclus van je meubels. Waar komen de grondstoffen vandaan? Waar wordt het product geproduceerd en door wie? En hoe wordt het naar Nederland vervoerd en hoeveel CO2 komt daarbij vrij? Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, is of de materialen van de meubels uiteindelijk weer te hergebruiken zijn. Zo kunnen de materialen van de meubels, nadat jij ze hopelijk heel lang hebt gebruikt, weer een nieuwe bestemming krijgen.

Ga voor natuurlijke of hergebruikte materialen

Als eerste ga je ook hier natuurlijk weer kijken wat je kunt behouden. Heb je echt een nieuwe vloer nodig of kun je de bestaande vloer opknappen? Bijvoorbeeld door het hout te schuren en opnieuw te behandelen, tapijttegels te vervangen of de linoleumvloer met een speciale behandeling op te knappen. Misschien is er maar een deel van de vloer aan vervanging toe en kan de rest behouden blijven.

Moeten de vloeren, wanden en andere materialen opnieuw aangeschaft worden? Kies dan voor natuurlijke materialen. Onderzoek welke grondstoffen nodig zijn om de vloer te produceren. Wordt er geen schade aan de omgeving toegebracht? Er is op het gebied van duurzame vloeren steeds meer aanbod. Een marmoleumvloer van Forbo bijvoorbeeld, of een bamboevloer van Moso. Een duurzame optie is om te kijken of je zo lokaal mogelijk kunt inkopen.

Kies niet per se voor trendkleuren

Trendkleuren zijn interessant. Ze zeggen iets over de tijd waarin we leven en waar de wereld staat. Maar meegaan met alle trends is niet de meest duurzame insteek voor een duurzaam interieur. Kies je voor een trendkleur alleen omdat het een trend is, dan ben je er misschien wel snel op uitgekeken en voelt het vrij snel gedateerd. Beter is een tijdloze kleur en ontwerp. Ga voor kleuren en materialen die bij het bedrijf passen en waar het bedrijf voor staat. Duurzaamheid is kiezen voor mooie, tijdloze ontwerpen.

Ga in zee met een duurzame projectinrichter

Als je aan een groot project als de nieuwe inrichting van jouw kantoor, bedrijfspand of winkel begint, is het slim om voor een projectinrichter te kiezen. En met de kennis die je zojuist hebt opgedaan, kies je nu natuurlijk voor een duurzame projectinrichter. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Met een duurzame projectinrichter kies je voor duurzame materialen, hergebruik en gerecylede meubels. Zo krijgt jouw bedrijf de duurzame inrichting waarnaar je op zoek bent, zijn je medewerkers en klanten tevreden en zorg je voor een fijne werksfeer.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.