Sustainable Recruitment Marketing

Vijf tips voor Duurzame Recruitment Marketing

Maakt jouw organisatie al gebruik van een recruitment marketing strategie? Zo niet, dan is het verstandig dit artikel eens goed door te lezen. Recruitment marketing is een term die niet vaak voorkomt, maar toch vrij logisch is. Namelijk de inzet van marketing ten behoeve van een recruitment strategie. Er zijn verschillende manieren van recruitment marketing. In dit artikel gaan we in op recruitment marketing en hoe bedrijven met duurzame vacatures daarop kunnen inzetten.

Welke vormen van Recruitment Marketing zijn er?

Om te beginnen is het zoeken van personeel tegenwoordig eigenlijk al online marketing op zichzelf. Je bent al snel afhankelijk van een website of meerdere websites om de vacature je hebt, te plaatsen. Dat is echter niet voldoende om ook daadwerkelijk sollicitanten te ontvangen. Daarvoor zal de vacature onder de aandacht gebracht moeten worden bij potentiële kandidaten. Dat betekent dat je al snel de vacature zal moeten delen in Facebook groepen, op Instagram, op Twitter of zelfs op duurzame vacaturebanken zoals Sustainablejobs.nl. Zeker in het geval van vacatures in de duurzaamheid is het belangrijk om deze onder de juiste doelgroep vertoond te krijgen.

Recruitment marketing is dus online marketing gericht op het genereren van sollicitaties op vacatures. Dat kan zijn via vacaturebanken, job boards , blogs, nieuwswebsites, social media of werken-bij websites.

Sustainable Recruitment Marketing

Sustainable Recruitment Marketing is eigenlijk niets anders dan recruitment marketing voor duurzame vacatures. Wanneer je een vacature of freelance opdracht in de duurzaamheid ingevuld moet krijgen, zijn er een aantal mogelijkheden. Een combinatie van deze mogelijkheden kunnen in één recruitment campagne worden gestopt. Met als doel om meetbare resultaten te genereren.

  • Social media en Communities.
  • Werken-bij websites.
  • Vacaturebanken.
  • Blogs.

Social Media en Communities

Eigenlijk zouden deze twee los van elkaar genoemd moeten worden. Maar voor de lengte van dit artikel hebben wij het samen in één alinea geplakt. Social Media bestaat in feite uit een samenraapsel van verschillende communities. Denk alleen al aan het belang van groepen voor Facebook en LinkedIn. Of bedrijfspagina’s met specifieke content en informatie over allerlei onderwerpen. Wat het onderwerp ook is, het gaat erom dat daar mensen te vinden zijn met bepaalde interessen en kennis. Juist deze mensen kunnen potentiële kandidaten zijn voor een duurzame vacature. Bij Sustainable Recruitment Marketing gaat het erom dat een duurzame vacature onder het juiste publiek met de juiste interesse getoond wordt.

Stel een bedrijf is op zoek naar een Manager Energietransitie. Hoe krijg je dan sollicitaties op zo’n specifieke vacature? Om te beginnen moet er worden uitgezocht waar mensen met een achtergrond in energietransitie bij elkaar komen. In wat voor Facebook of LinkedIn groepen? Of zijn er juist blogs of vacaturebanken die zich specifiek op deze doelgroep richten? Dat is zeker het uitzoeken waard.

Werken-bij websites

Momenteel is talent simpelweg schaars te vinden in de duurzaamheid. Veel hoog opgeleide professionals hebben interesse in werk in de duurzaamheid. Maar daarentegen zijn er ook enorm veel vacatures en freelance opdrachten te vinden. Daardoor zal je optimaal van je kanalen gebruik moeten maken als bedrijf. Een professionele werken-bij website is zeker onderdeel van een professionele recruitment marketing aanpak. Niet alleen de website zelf moet goed in elkaar steken, er moet ook gedacht worden aan de optimalisatie voor specifieke Google termen. Ga je een eigen werken-bij website opzetten? Laat je dan in ieder geval ondersteunen bij het SEO deel hiervan. Gratis en dagelijks Google verkeer op je vacatures kan op de lange termijn een mega verschil gaan maken.

Vacaturebanken

Vergeet niet de vacature te verspreiden over een netwerk van vacaturebanken in jouw specifieke niche. Wanneer het gaat om duurzame vacatures zijn er een paar vacaturebanken waar je de vacature of freelance opdracht kan plaatsen (waaronder Sustainablejobs.nl). Vanaf €175,00 excl. 21% btw is het mogelijk om een vacature te plaatsen op dit platform. Ook kan je kijken naar de mogelijkheden om nog meer vacatures bij ons te plaatsen of zelfs een jaar lang onbeperkt. Download daarvoor onze mediakit.

Blogs

Ook voor blogs geldt dat er zeer specifieke blogs zijn die een nog specifiekere doelgroep aantrekken. Veelal via Google verkeer, e-mailmarketing én social media. Vaak is het mogelijk om als bedrijf een vacature op deze blogs te publiceren. Je moet daarvoor vaak wel apart nog even contact opnemen met die blogs. Maar hoe specifieker hoe beter. En het levert vaak enorm goede resultaten op.

Welke bedrijven kunnen jou helpen bij Recruitment Marketing?

Er zijn een aantal bedrijven in Nederland gespecialiseerd in recruitment marketing, job marketing en het bouwen van werken-bij websites. Tot deze bedrijven behoren o.a. Brandmannen, Adver Online en Brockmeyer. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van één van deze partijen.

Bekijk alle duurzame vacatures en freelance opdrachten op Sustainablejobs.nl.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.