bamboe tandenborstel

Waarom een bamboe tandenborstel een duurzame oplossing is

Een van de nieuwste trends op het gebied van tandenpoetsen is de bamboe tandenborstel. De ‘gewone’ plastic tandenborstel wordt nog steeds heel veel gebruikt, maar juist de bamboe tandenborstel is een duurzaam alternatief. Waarom? Nou, gemiddeld wordt er jaarlijks zo’n 5 miljard tandenborstels wereldwijd gebruikt. Maar deze tandenborstels worden vervolgens niet gerecycled, waardoor ze uiteindelijk in onze natuur terecht komen. En juist nu, waar we met z’n allen onwijs hard aan het vechten zijn voor een beter milieu, is het verstandig om voor een bamboe tandenborstel te kiezen. Alles wat je moet weten over deze bamboe tandenborstel leggen we je in dit artikel van sustainablejobs.nl uit. 

Een duurzaam alternatief.

Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoeveel tandenborstels je in jouw leven gebruikt? Stel dat je gemiddeld om de drie maanden een nieuwe tandenborstel gebruikt, dan verbruik je in een gemiddeld mensenleven ruim 300 tandenborstels! Maar juist omdat onze traditionele tandenborstels van plastic gemaakt zijn, is dit onwijs slecht voor het milieu. Ze worden namelijk niet gerecycled, waardoor ze uiteindelijk terechtkomen in de oceaan, rivieren en andere natuur plekken op aarde. Steeds vaker zie je foto’s en video’s van vervuiling en daar zitten ook al onze plastic tandenborstels bij! Deze vervuiling is een enorme klap voor het milieu. Dus laten we ons steentje bijdragen en kies voor een duurzamere oplossing; een bamboe tandenborstel.   

Wat is een bamboe tandenborstel precies?

De naam zegt het eigenlijk al, een bamboe tandenborstel wordt gemaakt van bamboe. Aangezien bamboe een natuurlijk product is kies je voor een milieuvriendelijk alternatief. Stel dat je jouw bamboe tandenborstel weggooit en deze komt per ongeluk toch in de oceaan terecht bijvoorbeeld, dan kan het water de tandenborstel zelf afbreken omdat het een biologisch afbreekbaar product is. Hierdoor draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Natuurlijk heeft een bamboe tandenborstel ook borstelharen. Deze worden gemaakt van nylon.    

Waarom moet je een bamboe tandenborstel aanschaffen?

Het grootste voordeel waarom je dus een bamboe tandenborstel moet aanschaffen is omdat dit een stuk beter is voor het milieu. Veel mensen denken dat bamboe een bepaalde houtsoort is en dat er dus bomen gekapt moeten worden om aan bamboe te komen. Maar wist je dat bamboe een grassoort is? Bamboe groeit in gebieden waar dieren leven die niet (of nauwelijks) van de bamboe eten. Hierdoor is het oogsten van bamboe dus niet schadelijk voor de natuur. Daarnaast groeit bamboe ontzettend snel, namelijk zo’n 5 tot 20 centimeter per dag. Juist omdat bamboe zo snel groeit, zal er altijd bamboe beschikbaar blijven. En om de groei van bamboe te bevorderen zijn er geen chemische middelen of kunstmest nodig. 

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!