Wasdroger sustainablejobs.nl

Wasdroger SpeedDryer Verandert Huishoudens in 2024!

Wasdroger SpeedDryer is het duurzame antwoord op de energieverslindende wasdroger. Het belooft een revolutie in huishoudelijk drooggemak. Met een droogtijd van twee uur en een kostprijs van minder dan € 0,05 per droogbeurt is het een visionair alternatief. Het product wordt in het eerste kwartaal van 2024 verwacht.

Ans Clements, de visionaire bedenker van wasdroger SpeedDryer en haar team heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het realiseren van hun missie. 

“Het streven de wasdroger volledig uit Nederlandse huishoudens te verbannen.” 

Door gebruik te maken van duurzame methoden, zoals het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biobased kunststof, maken ze een echt duurzaam product. De eerste leveringen worden verwacht in het eerste kwartaal van 2024.

In het hart van dit baanbrekende project staat het toegewijde team, waaronder ontwerper Arnold Halbertsma, 3D-printexpert Jaap Vis, gebruikersgerichte Pieter van der Ploeg, technische specialist Kim Hijkamp, en de directie van SDO Werkt, Dick Brons en Adrie Flipsen. Met duurzaamheidsadviseur Maurits Groen aan boord, willen ze 5,2 miljoen huishoudens helpen energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

SpeedDryer: De Stille Revolutie in Huishoudelijk Drooggemak!

Wasdroger SpeedDryer, de pionier op het gebied van duurzaam huishoudelijk drogen, heeft recentelijk de prestigieuze Wubbo Ockels Innovatieprijs 2023 gewonnen. Op 3 november erkende de jury de revolutionaire benadering van energiebesparing met het slimme droogrek als een waardevolle bijdrage aan duurzaamheid. Deze erkenning bevestigt dat SpeedDryer niet alleen een revolutie in het huishouden teweegbrengt, maar ook een impact heeft op het bredere streven naar een groenere wereld. 

speeddryer sustainablejobs.nl
Speeddryer


Vermijd de Grootste Stroomslurpers!

Wil je flink besparen op je energiekosten? Ontdek dan welke huishoudapparaten de grootste energievreters zijn, afhankelijk van het apparaat, model en stroomprijs. Een grote plasmatelevisie kan bijvoorbeeld jaarlijks zo’n 490 kWh verbruiken, terwijl een Amerikaanse koelkast met label F ongeveer 406 kWh opslokt. Bewustwording van het energieverbruik van apparaten zoals drogers, vaatwassers, koel-vriescombinaties, inductiekookplaten en wasmachines is cruciaal om kosten te minimaliseren.

Het gebruik van energiezuinige alternatieven en bewustwording van energielabels kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Voorkom onnodige kosten door te kiezen voor efficiëntere apparaten. Een bewuste huishouding draagt niet alleen bij aan persoonlijke besparingen, maar ook aan een groenere toekomst.


Overzicht Grootverbruikers Huishoudapparaten:

  • Plasmatelevisie: Verbruik: 490 kWh per jaar (bij grote variant)
  • Amerikaanse Koelkast (Side by Side): Verbruik: 406 kWh per jaar (bij label F)
  • Droger (Luchtafvoerdroger): Verbruik: 340 kWh per jaar (bij energielabel C)
  • Vaatwasser: Verbruik: 230 kWh per jaar (gemiddeld)
  • Koel-vriescombinatie: Verbruik: 253 kWh per jaar (bij label F)
  • Inductiekookplaat: Verbruik: 200 kWh per jaar
  • Wasmachine: Verbruik: 194 kWh per jaar (bij label F)

Nederland’s Elektriciteitsverbruik: Huidige Status en Toekomstige Groei

Ondanks de huidige energietransitie die het land doormaakt, blijkt het elektriciteitsverbruik in Nederland de afgelopen jaren stabiel te zijn gebleven. In 2022 verbruikte Nederland ongeveer 374 PJ aan elektriciteit, volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ondanks een groeiende bevolking en economie bleef het elektriciteitsverbruik nagenoeg gelijk aan dat van tien jaar geleden. De verwachting is dat de vraag naar elektriciteit zal stijgen naar 2050 toe.

De sectoren die het meeste elektriciteit verbruiken, zijn voornamelijk gericht op de gebouwde omgeving. Ondanks een lichte stijging in het elektriciteitsverbruik in de gebouwde omgeving in 2021 en 2022, daalde het verbruik in andere sectoren. Opvallend is dat het elektriciteitsverbruik van huishoudens niet is gestegen, maar eerder licht is gedaald, ondanks de groei van het aantal huishoudens en het gebruik van meer elektrische apparaten.

Het CBS heeft rekening gehouden met het eigen verbruik van zonnestroom bij woningen. Hoewel er een onzekerheidsmarge van 15 tot 20 procent is, blijkt dat zelfs in het meest ongunstige geval het verbruik van zonnestroom niet de daling in het elektriciteitsverbruik van huishoudens kan verklaren.

Vraag naar elektriciteit verdrievoudigd tegen 2050!

Naar de toekomst toe wordt verwacht dat de vraag naar elektriciteit zal toenemen. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zal de vraag in 2030 naar schatting 32 tot 52 procent hoger liggen dan in 2022, voornamelijk door elektrificatie van vervoer en warmteproductie, en waterstofproductie. TNO en Netbeheer Nederland voorspellen dat de vraag naar elektriciteit zelfs zou kunnen verdubbelen of verdrievoudigen tegen 2050. Het elektriciteitsnetwerk van Nederland en de congestieproblematiek zullen echter bepalende factoren zijn in het tempo van deze elektrificatie.

SpeedDryer ruim 99% milieuvriendelijker.

SpeedDryer biedt nu een exclusieve kans om het in de voorverkoop aan te schaffen. Met een royale korting ondersteun je niet alleen de productie, maar genieten je ook van een wasdroogervaring zonder nadelen. Van linnen tot zijde, alle textielsoorten kunnen veilig worden gedroogd. Bovendien is de SpeedDryer ruim 99% milieuvriendelijker en gaat het gepaard met minimale slijtage aan kleding.

Wasdroger SpeedDryer probeert zoveel mogelijk zaken te doen met leveranciers en partners in Nederland of anders binnen Europa. Helaas ontkomen ze er niet aan om een aantal onderdelen uit China te laten komen. Simpelweg omdat die binnen Europa niet worden gemaakt.

Daarnaast is de SpeedDryer zó ontworpen, dat hij kan worden gerepareerd. Dat kan een gebruiker zelf en ook het is mogelijk om een reparatie uit te laten voeren.

De SpeedDryers wordt in elkaar gezet bij SDO Werkt in Beek, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sustainable nieuws brengt interessant nieuws op het gebied van duurzaamheid, duurzame banen en duurzame werkgevers. Stuur je nieuwstips of een eigen artikel naar sustainablejobs.nl

Sustainable nieuws is samengesteld door Sustainablejobs.nl het startpunt voor duurzame carrières.

Gerelateerd artikel: Energietransitie in Nederland voor een duurzame industriële revolutie.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.