Projectleider Duurzaamheid | Duurzame Beroepen 

Lees hier alles over het beroep van een Projectleider Duurzaamheid!

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Projectleider Duurzaamheid

Een Projectleider Duurzaamheid is verantwoordelijk voor de uitvoering van een of meerdere verduurzamingsprojecten. Een projectleider duurzaamheid coördineert en waarborgt de kwaliteit, de planning, het budget en het klantencontact. Op dit moment is er binnen de energietransitie een enorme schaarste aan projectleiders. Zowel vanuit de bouw als ook uit de techniek en zelfs de dienstverlenende sectoren. Projectleiders zijn cruciaal binnen de energietransitie vanwege de ervaring en skills die projectleiders meebrengen naar projecten.

Wil je trouwens aan de slag als projectleider? Bekijk dan hier alle openstaande projectleider vacatures in de duurzaamheid.

Wat betekent duurzaamheid?

Duurzaamheid is een overkoepelde term voor de balans tussen economische, sociale en leefomgevingsbehoeften, ook wel de 3 P’s genoemd: People, Planet en Profit. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan bijdragen voor een schoner milieu, biodiversiteit en een groenere leefomgeving.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Projectleider Duurzaamheid?

Een Projectleider Duurzaamheid houdt zich bezig met het in goede banen leiden van verschillende projecten. Je neemt deel aan diverse werkgroepen, zoekt naar duurzame oplossingen, houdt contact met de betrokken stakeholders en weet een breed draagvlak te creëren op het gebeid van duurzaamheidsinvesteringen. Je coördineert het interne en externe proces. Je houdt scherp toezicht op de budgettering en de planning en waarborgt hierbij de kwaliteit. Je weet de ambities van de werk/opdrachtgever te vertalen in realistische oplossingen en deze om te zetten in een concreet plan van aanpak.

Welke opleiding moet een Projectleider Duurzaamheid volgen?

Voor de functie van Projectleider Duurzaamheid is een afgeronde hbo- of wo-opleiding nodig. De studierichting is afhankelijk van de sector waarin je wilt gaan werken. Wil je je bijvoorbeeld bezighouden met het verduurzamen in de woningbouw, dan is een opleiding bouwkunde of werktuigbouwkunde aan te raden.

Wat verdient een projectleider duurzaamheid?

Het salaris van een Projectleider Duurzaamheid is van veel factoren afhankelijk, denk aan werkervaring, opleiding en expertise. Ook zit er een groot verschil tussen een Junior en een Senior Projectleider. De branche waarin je deze functie gaat bekleden, heeft ook invloed op de salariëring. Bij een fulltime dienstverband ligt het gemiddelde salaris tussen de €2000 en de €5500 per maand. Het tarief van freelance opdrachten is afhankelijk van de complexiteit en grootte van de projecten en dit kan variëren tussen €45,00 tot €130,00 per uur.

Aan de slag in de duurzaamheid?

Wil jij aan het werk in de duurzaamheid? Bekijk dan het complete overzicht van alle duurzame vacatures. Vragen over een vacature, freelance opdracht of stage? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Plaats Freemium Vacature

Sustainablejobs.nl is een Duurzame Vacaturebank met een focus op bedrijven, instellingen, gemeentes en overheden in Nederland (en hopelijk snel daarbuiten). Ter kennismaking is het mogelijk om een freemium vacature te plaatsen in ons netwerk!