Werken aan en voor een beter milieu? Check Unitura!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en wil je tegelijkertijd een stukje bijdragen aan een beter milieu? Dit kan bij Unitura. Bij Unitura kun je namelijk met een team ervoor zorgen dat de wereld een stukje duurzamer wordt door middel van natuurinclusief bouwen. Ben jij benieuwd naar een baan bij Unitura? Hieronder bespreken wij alles over dit bedrijf.

Wat is Unitura?

Het is belangrijk dat iedere Nederlander comfortabel kan wonen, maar dit moet niet ten koste gaan van de natuur. Daarom zorgt Unitura voor verschillende oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurinclusief bouwen. Mens en natuur zijn namelijk samen één, en dit moet je zo goed mogelijk zien te beschermen.

Unitura is een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met natuurinclusief bouwen en verbouwen. Unitura wil dan ook dat het natuurinclusief bouwen een groot succes wordt in de Nederlandse bouwsector. Het team van Unitura wil dit verwezenlijken door hun kennis en expertise van ecologie, architectuur, bouw en IT in te zetten. Het team van Unitura wil met hun werkzaamheden een steentje kunnen bijdragen aan het milieu.

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren en beschik jij nou ook over een van deze eigenschappen? Dan is deze vorm van duurzaam werk misschien ook wel wat voor jou.

Wat is natuurinclusief bouwen?

Unitura houdt zich dus vooral bezig met natuurinclusief bouwen. In dat geval is het belangrijk dat je je bezig gaat houden met de lokale biodiversiteit en om deze zo goed mogelijk te kunnen behouden. Jij kunt er namelijk voor gaan zorgen om samen met jouw team de duurzaamste bouwprojecten op te starten.

Unitura heeft bovendien veel natuurinclusieve producten. Denk bijvoorbeeld aan de gierzwaluwkast, de vleermuiskast of de huismuskast. Deze kasten kunnen worden geplaatst in of op de gevel, of onder het dak. Op deze manier zullen de dieren beschermd worden en sterven deze niet uit binnen jouw omgeving.

Natuurinclusiviteit heeft overigens niet alleen te maken met het creëren van broedplaatsen voor vogels en vleermuizen. Je kunt bijvoorbeeld ook een duurzame tuin aanleggen, wat aantrekkelijk is voor insecten. Zorg er dus voor dat je veel planten en bomen zaait. Bomen en planten zorgen er namelijk voor dat CO2 wordt omgezet in zuurstof. Op deze manier zorg je er dus al voor dat jouw omgeving voorzien wordt van een stuk schonere lucht. Bovendien zullen planten ook zorgen voor verkoeling en isolatie, vooral als je kiest voor een groen sedumdak of een groene gevel.

Een baan binnen Unitura is dus dé baan van de toekomst. Binnen deze baan zorg je niet alleen voor het milieu, maar ook voor de dieren om je heen. Hoe tof is dat? Neem eens een kijkje op de site van Unitura en ontdek het aanbod.

 

 

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!