Zout voor industrie en in de keuken

Zout voor industrie en in de keuken

Zout voor industrie komt er in vele soorten en kleuren. Ook wordt er meer zout gebruikt in het dagelijks leven dan wij allemaal door hebben. Zo wordt er zout gebruikt in het industriële werkveld, het huishouden, in de chemie en op de plek waar wij zout het meeste tegenkomen: in de keuken. Zout is eigenlijk gewoon, technisch gezegd een verbinding tussen positieve en negatieve ionen. Maar hier zullen wij niet verder op ingaan. Dit laten wij graag over aan een zoutleverancier. Wij vertellen simpelweg wat wij nodig hebben en de zoutleverancier doet de rest. Hieronder gaan wij verder in op de verschillende zaken waar zout bij gebruikt kan worden.

Zout voor op de wegen

Ook met strooizout komen wij vaak in aanraking. Strooizout wordt vaak ook benoemd als wegenzout. Het zout wordt als dooimiddel gebruikt. Dit zout zorgt ervoor dat sneeuw en ijs smelten, zodat de wegen weer begaanbaar zijn voor voetgangers, fietsers en bestuurders van gemotoriseerd verkeer. Buiten het bestrijden van gladheid wordt dit vaak ook ingezet als preventie voor opkomende gladheid. Hierbij wel opgelet dat het zout in de wegen gereden moet worden. Als er gestrooid wordt op minder drukke wegen, is dit vaak minder effectief.

Zout tegen kalk

Wij kennen het allemaal wel, witte aanslag dat achterblijft op een waterkoker, de douche of de normale kranen. Dit is kalk, deze aanslag ontstaat doordat er veel magnesium en calcium deeltjes in het water zitten. Behalve de witte aanslag, kan het er ook voor zorgen dat apparatuur het minder goed zal doen, omdat hitte elementen en kranen verstopt raken door de kalkaanslag. Daarom wordt er onthardingszout ingezet, dit is zout dat ervoor zorgt dat de magnesium en calcium deeltjes in het water worden opgelost.

Ben jij op zoek naar zout voor industrie of een specifiek soort zout? Neem dan contact op met een zoutleverancier. Deze zal je verder helpen bij het vinden van het soort zout dat het beste bij jouw doeleinden past.

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Ontvang de laatste vacatures!

Vacature Plaatsen?

Plaats jouw vacatures in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.