Wat is een Technisch Adviseur Duurzaamheid

Bekijk hier alle informatie over het beroep van een technisch adviseur duurzaamheid. 

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Technisch Adviseur Duurzaamheid

Een Technisch Adviseur Duurzaamheid is (mede) verantwoordelijk voor het bedenken en/of het implementeren van innovatieve duurzame maatregelen. Dit kan verschillende zaken bevatten, zoals bijvoorbeeld energievoorzieningen of grondstofgebruik.

Wat betekent Duurzaamheid?

Duurzaamheid is een overkoepelde term die een gezonde balans weergeeft tussen mens, milieu en economie. Duurzaam omspringen met het milieu houdt in het terugbrengen van de vervuiling, geen uitputting van de hulpstoffen en het in standhouden van de ecologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan implementatie van innovatieve energiebronnen.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Technisch Adviseur Duurzaamheid?

Een Technisch Adviseur Duurzaamheid geeft antwoord op de vraag hoe je een proces kan verduurzamen. Je adviseert over realistische oplossingen op dit gebied en weet deze toe te passen.

Denk hierbij aan het hergebruik van bepaalde materialen zoals, beton, plastic, glas of autobanden, maar ook aan toepassingen van milieubewuste energiebronnen. Je weet hoe je het circulaire businessmodel kan implementeren. Je denkt mee over duurzame inkoopcriteria, weet hoe je het duurzaamheidsimpact inzichtelijk kan maken en helpt bij het ontwikkelen van productinnovaties. Je zoekt de verbinding bij verschillende aanbestedingen en bij uitvoerende opdrachten.

Welke opleiding moet een Technisch Adviseur Duurzaamheid volgen?

Naast een passie voor duurzame energieconcepten, circulariteit en het milieu beschik je over een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische of bedrijfseconomische richting, bijvoorbeeld Werkbouwkunde, HIT, Energietechniek, Bedrijfskunde of Sustainability. Revelante werkervaring is afhankelijk van de functie een pre of een must.

Wat verdient iemand?

De zwaarte van de functie als Technisch Adviseur Duurzaamheid bepaalt de salariëring. Een junior adviseur verdient aanzienlijk minder dan een senior-adviseur. Ook speelt opleiding, werkervaring en de branche waarin je deze functie bekleedt een grote rol. Een marktconform salaris begint bij €2500 en kan uitlopen tot €5500 op maandbasis. Binnen een freelance opdracht kan het tarief verschillen van €45,00 per uur tot en met wel €130,00 per uur. Ook dit is afhankelijk van de verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project.

Aan de slag in de duurzaamheid?

Wil jij aan het werk in de duurzaamheid? Bekijk dan het complete overzicht van alle duurzame vacatures. Vragen over een vacature, freelance opdracht of stage? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bekijk ook:

Plaats een Vacature

Plaats een vacature of opdracht in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recruiter nodig?

Heb je meer hulp nodig bij het invullen van meerdere duurzame vacatures? Bekijk de mogelijkheden tot het inhuren van één van onze recruiters!

Plaats een Vacature in ons netwerk! 

Vacature Plaatsing

Plaats een standaard vacature voor het vinden van een nieuwe collega! 

€275,-

Per vacature plaatsing

Spotlight Vacature

Optimaal gebruik maken van Sustainablejobs.nl. 

€375,-

Per vacature plaatsing

Jaarlidmaatschap

Onbeperkt publiceren (via automatische koppeling). 

€1250,-

Per jaar