[vc_row row_height_percent=”0″ back_color=”color-997403″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”75″ border_style=”inherit” shift_y=”0″ z_index=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ back_color=”color-prif” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”88572″ media_width_percent=”100″ lbox_title=”yes”][vc_column_text border_color=”color-gyho”]

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Adviseur Duurzaam Wonen

Een Adviseur Duurzaam Wonen geeft onafhankelijk advies over het verduurzamen van woningen of de gebouwde omgeving. Dit kan op verschillende elementen betrekking hebben zoals zonnepanelen, isolatie, aardgasvrij of alternatieve milieuvriendelijke energievoorzieningen.

Wat betekent Duurzaam wonen?

Duurzaam wonen gaat verder dan alleen het zuinig omspringen met water en energie. Er wordt gekeken naar ander materiaalgebruik, hergebruik van bouwmaterialen, ecologisch isolatiemateriaal, warmte-oplossingen, alternatieve energiebronnen en innovatie op dit gebied, met als doel om milieubewuster te wonen.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Adviseur Duurzaam Wonen?

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor alles op het gebied van duurzaamheid bij bestaande bouw of nieuwbouw. Je geef je onafhankelijk advies over de duurzame mogelijkheden en houdt daarbij de haalbaarheid en de financiële gevolgen van het verduurzamen goed voor ogen. Je bent klantgerichtheid, zorgt voor passende oplossingen met als doel om een versnelling te brengen in de verduurzaming. Je bent aanpreekpunt op jouw vakgebied en houdt de toekomstige ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Je onderhoudt contacten met specialisten van verschillende deelgebieden.  Duurzame transities worden onder jouw toeziend oog uitgevoerd en je weet welke subsidies er beschikbaar zijn.

Je kan deze functie bekleden bij o.a. Hypotheekverstrekkers, energieleveranciers maar ook bij woningcorporaties of projectontwikkelaars.

Welke opleiding moet een Adviseur Duurzaam Wonen volgen?

Om Adviseur Duurzaam Wonen te worden zijn er verschillende wegen te bewandelen. Je kan met een afgeronde hbo-opleiding en sectorgerelateerde werkervaring aan de slag of je hebt de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen gevolgd. Deze wordt door diverse aanbieders, vaak in de vorm van E-learing, verzorgd. Een bouwkundige/technische achtergrond is een pre.

Wat verdient iemand?

Het salaris is afhankelijk van de werkervaring, opleiding en vaardigheden. Ook speelt de branche waarin je deze rol vervult een grote rol. Gemiddeld start een fulltime dienstverband bij €2200 en dit kan uitlopen tot wel €5000 op maandbasis. In deze functie zijn ook freelance opdrachten mogelijk, de tarieven hiervan verschillen van €45,00 per uur tot en met wel €95,00 per uur.

Aan de slag in de duurzaamheid?

Wil jij aan het werk in de duurzaamheid? Bekijk dan het complete overzicht van alle duurzame vacatures. Vragen over een vacature, freelance opdracht of stage? Stuur dan een e-mail naar [email protected].[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]