Wat is een Programma Manager Energietransitie

Lees hier alles over het werk van een Programma Mananer Energie & Duurzaamheid. 

Bekijk de taken en verantwoordelijkheden van een Programma Manager Energietransitie

Een Programma Manager Energietransitie is een strategische functie waarin je richting geeft aan het formuleren van klimaatdoelstellingen en deze weet om te zetten naar concrete projecten gericht op energie- en warmtetransitie.

Wat betekent energietransitie?

De energietransitie van fossiele naar duurzame en CO2-neutrale energiebronnen zoals wind, zon en biobrandstoffen is een hedendaags klimaatvraagstuk waarbij ook wordt gekeken naar het gebruik van circulaire en duurzame materialen.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een Programma Manager Energietransitie?

Een Programma Manager Energietransitie is betrokken bij verschillende samenwerkingstrajecten met (semi)overheids- of private organisaties, gericht op energie- en warmtetransitie, soms als initiatiefnemer en soms als coördinator. Je beschikt over een brede technische, inhoudelijke en procesmatige expertise op het gebied van de warmtetransitie, de energiesector en het openbaar bestuur. Je verbindt middelen, mensen en organisaties. Je weet de gestelde klimaatambities om te zetten in haalbare doelstellingen en deze te realiseren. Je weet op inspirerende en verbindende wijze een gezamenlijk standpuntbepaling te faciliteren. Je bent politiek-bestuurlijk, innovatief en creatief.

Welke opleiding moet een Programma Manager Energietransitie volgen?

Op dit moment zijn er nog geen specifieke opleidingen tot Programma Manager Energietransitie. Met een afgeronde universitaire opleiding in een technische en/of bedrijfseconomische richting, zoals Bestuurs- of Bedrijfskunde, Beleidswetenschappen of Management en de benodigde werkervaring in een technisch, commerciële functie, zoals bijvoorbeeld Proces- of Programmamanager kan je deze functie bekleden. Bestuurlijke ervaring is vaak een vereiste.

Wat verdient iemand?

Afhankelijk van de werkervaring, sector, het dienstverband en de specifieke omschrijving kan het salaris variëren tussen de bij €4200 en de €6500 bruto per maand. Bekleed je de functie van Programma Manager Energietransitie op een freelancebasis dan verschillen de uurtarieven tussen de €65,00 en de €150,00 per uur, afhankelijk van de opdrachtspecificaties en de gevraagde expertise.

Aan de slag in de duurzaamheid?

Wil jij aan het werk in de duurzaamheid? Bekijk dan het complete overzicht van alle duurzame vacatures. Vragen over een vacature, freelance opdracht of stage? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bekijk ook:

Plaats een Vacature

Plaats een vacature of opdracht in het netwerk van Sustainablejobs.nl. 

Nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recruiter nodig?

Heb je meer hulp nodig bij het invullen van meerdere duurzame vacatures? Bekijk de mogelijkheden tot het inhuren van één van onze recruiters!

Plaats een Vacature in ons netwerk! 

Vacature Plaatsing

Plaats een standaard vacature voor het vinden van een nieuwe collega! 

€275,-

Per vacature plaatsing

Spotlight Vacature

Optimaal gebruik maken van Sustainablejobs.nl. 

€375,-

Per vacature plaatsing

Jaarlidmaatschap

Onbeperkt publiceren (via automatische koppeling). 

€1250,-

Per jaar